مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

852
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر کتامین خوراکی و تزریق اطراف لوزه آن در کاهش درد و عوارض پس از جراحی لوزه

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 129

چکیده

 زمینه و هدف: درد پس از جراحی لوزه ها در کودکان شایع بوده و به علت مشکلات ناشی از آن از بین بردن درد ضروری است. لذا پژوهش حاضر با هدف دستیابی به بهترین شیوه استفاده از کتامین در کاهش درد پس از جراحی لوزه با حداکثر تاثیر و حداقل عوارض صورت پذیرفته است.مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور بوده که برروی 92 کودک 3 تا 9 ساله کاندید جراحی لوزه انجام گرفته است. بیمارا به صورت تصادفی در دو گروه کتامین خوراکی و تزریقی (هر گروه 46 نفر) تقسیم شدند. به تمام بیماران 30 دقیقه قبل از عمل 2 میلی گرم/کیلوگرم آب سیب داده شد که افراد گروه تزریقی آب سیب بدون کتامین و گروه خوراکی آب سیب همراه با 5 میلی گرم/کیلوگرم کتامین دریافت کردند. 3 دقیقه قبل از جراحی در افراد گروه تزریقی 0.5 میلی گرم/کیلوگرم کتامین در اطراف لوزه تزریق و در گروه خوراکی همان حجم سالین تزریق شد. اطلاعات ثبت و جمع آوری شده و سپس با استفاده از تست های ویلکاکسون, من ویتنی و تی تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: اطلاعات دموگرافیک و فشار خون قبل و بعد از عمل بین دو گروه دریافت کتامین خوراکی و تزریقی تفاوت معنی داری نداشتند. از لحاظ مدت زمان انجام جراحی بین دو گروه اختلاف معنی دار مشاهده شد (p=0.0006) به گونه ای که مدت عمل در گروه تزریقی کوتاهتر بود همچنین امتیاز درد در گروه تزریقی کمتر از گروه خوراکی بود.نتیجه گیری: کتامین در کاهش درد و عوارض پس از جراحی لوزه موثر است. استفاده از تزریق اطراف لوزه کتامین از شیوه خوراکی موثرتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، افسانه، جعفری، ابوالفضل، بدیعی، رضا، و قدیمی، مریم. (1389). مقایسه تاثیر کتامین خوراکی و تزریق اطراف لوزه آن در کاهش درد و عوارض پس از جراحی لوزه. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 13(3 (پیاپی 52))، 123-129. SID. https://sid.ir/paper/69426/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی افسانه، جعفری ابوالفضل، بدیعی رضا، قدیمی مریم. مقایسه تاثیر کتامین خوراکی و تزریق اطراف لوزه آن در کاهش درد و عوارض پس از جراحی لوزه. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1389؛13(3 (پیاپی 52)):123-129. Available from: https://sid.ir/paper/69426/fa

    IEEE: کپی

    افسانه نوروزی، ابوالفضل جعفری، رضا بدیعی، و مریم قدیمی، “مقایسه تاثیر کتامین خوراکی و تزریق اطراف لوزه آن در کاهش درد و عوارض پس از جراحی لوزه،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 13، no. 3 (پیاپی 52)، pp. 123–129، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69426/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا