مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,045
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری خاک های طبیعی بر فعالیت پراکسیدازی دو رقم پنبه

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 89

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی یکی از جنبه های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مقاومت به تنش شوری خاک انجام شد و در آن تغییرات دوره ای فعالیت پراکسیدازی پنبه در مراحل مختلف رشد رویشی, تحت اثر شوری های مختلف خاک طبیعی و ژنوتیپ گیاه اندازه گیری شد. بنابراین دو رقم پنبه (Gossypium hirsutum L.) شامل سای اکرا (Siokra) و ساحل (Sahel), در چهارسطح شوری خاک طبیعی [هدایت الکتریکی 0.6 (شاهد), 6.3, 12.3 و 16 (دسی زیمنس بر متر)], کشت شدند. سنجش ها در سه مرحله از رشد رویشی شامل مرحله دو برگی, چهار برگی و شش برگی صورت گرفت. در برگ های هر دو رقم از مرحله اول تا سوم با افزایش شوری, غلظت های یون های Na+ و Cl- به طور قابل ملاحظه ای افزایش داشت. تنش شوری موجب کاهش, میزان نسبی آب (RWC), سرعت رشد گیاه (CGR) و شاخص سطح برگ (LAI) گردید. فعالیت پراکسیدازی رقم ساحل در هر سه مرحله رشد رویشی افزایش داشت و در رقم مقاوم سای اکرا در مرحله اول و مرحله دوم از مزرعه کاهش یافت, ولی در مرحله سوم افزایش بالایی نشان داد. با توجه به مقاومت بالاتر رقم سای اکرا نشان داد این رقم در مراحل اولیه, یا نیاز به آنزیم های آنتی اکسیدانت نداشته و یا از سایر آنزیم ها برای فعالیت های آنتی اکسیدانت استفاده کرده است. اثر شوری بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت با توجه به درجه شوری خاک, ژنوتیپ گیاه (رقم), مرحله رشد روشی (در رقم سای اکرا) تغییر کرد. در رقم حساس بین فعالیت پراکسیدازی و افزایش تنش شوری همبستگی مثبت وجود داشت. فعالیت پراکسیدازی رقم ساحل به سطوح «بالقوه» اولیه آن بستگی داشت اما در رقم سای اکرا کاملا القایی بود. اگر فعالیت پراکسیدازی بعنوان یک مکانسیم مقاومت به شوری مواد استفاده قرار گیرد, در گیاهان مختلف مرحله رویشی افزایش آن متفاوت است, زیرا در رقم سای اکرا در مرحله سوم (برگ های 5 و 6) شروع به افزایش کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، محمدعلی، خاوری نژاد، رمضانعلی، و فهیمی، حمید. (1385). اثر شوری خاک های طبیعی بر فعالیت پراکسیدازی دو رقم پنبه. علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)، 16(62 (ویژه نامه زیست شناسی))، 79-89. SID. https://sid.ir/paper/70470/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی محمدعلی، خاوری نژاد رمضانعلی، فهیمی حمید. اثر شوری خاک های طبیعی بر فعالیت پراکسیدازی دو رقم پنبه. علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)[Internet]. 1385؛16(62 (ویژه نامه زیست شناسی)):79-89. Available from: https://sid.ir/paper/70470/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی رضایی، رمضانعلی خاوری نژاد، و حمید فهیمی، “اثر شوری خاک های طبیعی بر فعالیت پراکسیدازی دو رقم پنبه،” علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)، vol. 16، no. 62 (ویژه نامه زیست شناسی)، pp. 79–89، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/70470/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button