مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

959
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مکمل سازی ال-کارنیتین و هپارین بر غلظت گلوکز و لاکتات هنگام فعالیت ورزشی

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 272

چکیده

 زمینه و هدف: افزایش موجودیت اسید چرب آزاد, به افزایش اکسیداسیون چربی و کاهش اکسیداسیون کربوهیدرات در عضلات اسکلتی بدن منجر می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر مکمل سازی ال-کارنیتین به همراه تزریق هپارین روی متابولیسم کربوهیدرات هنگام ورزش هوازی انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی, 30 دانشجوی پسر غیر ورزشکار دانشگاه آزاد اسلامی ساوه (1387) در قالب دو گروه کنترل و تجربی آزمون ارگومتری زیرپیشینه Astrand را در دو مرحله جداگانه با فاصله زمانی یک هفته اجرا نمودند. مرحله اول: اجرای آزمون ورزشی در گروه تجربی (بدون مصرف ال کارنیتین یا تزریق هپارین) و گروه کنترل بدون استفاده از دارونما انجام گرفته و در مرحله دوم آزمون ورزشی بعد از مصرف ال- کارنیتین یا تزریق هپارین در گروه تجربی و استفاده از مصرف خوراکی و تزریقی لاکتوز (دارونما) در گروه کنترل انجام شد. در هر دو مرحله پس از انجام آزمون, غلظت پلاسمایی گلوکز و لاکتات اندازه گیری و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t انجام شد.یافته ها: یافته های مطالعه عدم تغییر غلظت پلاسمایی گلوکز (91±6 در مقابل 91±7 میلی گرم در دسی لیتر) را به واسطه مصرف ال-کارنیتین و تزریق هپارین در گروه تجربی نشان داد. غلظت لاکتات پلاسما نیز در گروه تجربی تغییر (5.1±0.61 در مقابل 4.47±0.59 میلی گرم در دسی لیتر) معنی داری نداشت. همه متغیرهای وابسته در گروه کنترل نیز به واسطه مصرف دارونما بدون تغییر ماندند.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که افزایش موجودیت اسید چرب آزاد, متابولیسم کربوهیدرات یا عملکرد استقامتی را متاثر نمی کند. مطالعات بیشتری برای تعیین اثر دقیق این مکمل سازی ها روی متابولیسم چربی - کربوهیدرات و عملکرد استقامتی مورد نیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدی، مجتبی، اقدامی، انوش، خورشیدی، داوود، دوعلی، حسین، و کیانی، فاطمه. (1388). اثر مکمل سازی ال-کارنیتین و هپارین بر غلظت گلوکز و لاکتات هنگام فعالیت ورزشی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 8(4 (پی در پی 33))، 263-272. SID. https://sid.ir/paper/71078/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدی مجتبی، اقدامی انوش، خورشیدی داوود، دوعلی حسین، کیانی فاطمه. اثر مکمل سازی ال-کارنیتین و هپارین بر غلظت گلوکز و لاکتات هنگام فعالیت ورزشی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1388؛8(4 (پی در پی 33)):263-272. Available from: https://sid.ir/paper/71078/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی ایزدی، انوش اقدامی، داوود خورشیدی، حسین دوعلی، و فاطمه کیانی، “اثر مکمل سازی ال-کارنیتین و هپارین بر غلظت گلوکز و لاکتات هنگام فعالیت ورزشی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 8، no. 4 (پی در پی 33)، pp. 263–272، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71078/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button