مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,103
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی الکلی پوست پیاز بر فعالیت انقباضی ایلئوم موش صحرایی نر

صفحات

 صفحه شروع 205 | صفحه پایان 212

چکیده

 زمینه و هدف: غده پیاز (Allium cepa L.) دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد انقباضی و کاهنده زیادی فشار خون است. هدف از این مطالعه, بررسی اثر ضد انقباضی عصاره پوست پیاز بر فعالیت انقباضی ایلئوم موش صحرایی نر می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی پودر پوست پیاز با الکل 70% به مدت 72 ساعت با روش خیساندن عصاره گیری شد. بخش انتهایی ایلئوم موش صحرایی نر نژاد ویستار جدا شد و انقباضات آن تحت یک گرم کشش و دمای 37 درجه سانتی گراد, در حمام بافت حاوی محلول تایرود به روش ایزوتونیک ثبت شد. یافته ها: غلظت های تجمعی عصاره پوست پیاز (0.2, 0.1 و 0.4 میلی گرم بر میلی لیتر) توانست انقباضات ناشی از کلرورپتاسیم (60 میلی مول) و کارباکول (10 میکرومول) را به صورت وابسته به غلظت کاهش دهد (p<0.0001). اینکوبه کردن بافت به مدت 30 دقیقه با پروپرانولول (1 میکرومول) و یا نالوکسون (1 میکرومول) و نیز 20 دقیقه با100) L-NAME  میکرومول) عملکرد ضد انقباضی عصاره را کاهش نداد. اینکوبه کردن بافت (5 دقیقه) با گلی بن کلامید (10 میکرو مول) و یا تترا اتیل آمونیوم (1 میلی مول) نیز سبب کاهش اثر ضد انقباضی عصاره نشد. در محلول تایرود فاقد کلسیم با پتاسیم بالا (60 میلی مول), غلظت های تجمعی کلرور کلسیم (0.225 تا 2.7 میلی مول) سبب انقباض ایلئوم گردید و عصاره پوست پیاز (0.0125 تا 0.1 میلی گرم بر میلی لیتر) انقباضات ناشی از کلرور کلسیم را کاهش داد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این تحقیق به نظر می رسد عصاره آبی الکلی پوست پیاز بدون دخالت رسپتور های بتا آدرنرژیک, اوپیوئیدی, سنتز نیتریک اکساید و نیز بدون دخالت کانال های پتاسیمی سبب مهار انقباض ایلئوم گردیده است. هم چنین نتایج نشان دهنده دخالت کانال های کلسیمی در بروز عملکرد ضد انقباضی عصاره می باشد. احتمال دارد که کوئرستین موجود در پوست پیاز در این امر دخیل باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غریب ناصری، محمدکاظم، عربیان، مائده، و یحیاوی، هدی. (1386). اثر عصاره آبی الکلی پوست پیاز بر فعالیت انقباضی ایلئوم موش صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 6(3 (پی در پی 24))، 205-212. SID. https://sid.ir/paper/71103/fa

    Vancouver: کپی

    غریب ناصری محمدکاظم، عربیان مائده، یحیاوی هدی. اثر عصاره آبی الکلی پوست پیاز بر فعالیت انقباضی ایلئوم موش صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1386؛6(3 (پی در پی 24)):205-212. Available from: https://sid.ir/paper/71103/fa

    IEEE: کپی

    محمدکاظم غریب ناصری، مائده عربیان، و هدی یحیاوی، “اثر عصاره آبی الکلی پوست پیاز بر فعالیت انقباضی ایلئوم موش صحرایی نر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 6، no. 3 (پی در پی 24)، pp. 205–212، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71103/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button