مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی عصاره اتیل استاتی جلبک دریایی قرمز (Gelidiella acerosa) بر برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 222

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه افزایش استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها سبب ایجاد فرم مقاوم باکتری ها شده است. لذا یافتن ترکیبات ضدمیکروبی فعال زیستی مورد توجه محققان است. هدف از این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر ضدمیکروبی عصاره اتیل استاتی جلبک دریایی قرمز (Gelidiella acerosa) بر برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی, پس از نمونه برداری, عصاره اتیل استات جلبک دریایی قرمز در 4 غلظت 10 تا 80 میلی گرم بر میلی لیتر بر روی 3 گونه باکتری گرم مثبت,Listeria monocytogenes ,Lactoccocus garviae Staphylococcus aureus و 4 گونه باکتری گرم منفی Proteus ,Kelbsiella pneumoniae ,Escherchia coli Photobacterium damselae ,vulgaris به روش انتشار نفوذی و با اندازه گیری هاله عدم رشد بررسی و نتایج با 2 آنتی بیوتیک استاندارد مقایسه گردید. در این مطالعه آزمون حداقل غلظت بازدارندگی Minimum Inhibitory Concentration; MIC به روش رقت های متوالی انجام شد. جهت مقایسه میانگین بین گروه ها از آنالیز واریانس یک طرفه و جهت مقایسه میانگین گروه ها از آزمون دانکن (Duncan) استفاده شد.یافته ها: در این مطالعه, باکتری K. pneumoniae حساسیت بیشتری نسبت به عصاره جلبکی با قطر هاله عدم رشد 12.50±1.33 میلی متر در غلظت 80 میلی گرم بر میلی لیتر از خود نشان داد, این مقدار دارای اختلاف معنی دار با آنتی بیوتیک تتراسایکلین و سایر غلظت ها بود (p<0.05) اما نسبت به آنتی بیوتیک نئومایسین اختلاف معنی داری نشان نداد (p>0.05).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره اتیل استاتی جلبک دریایی قرمز در شرایط آزمایشگاهی اثر بازدارندگی بیشتری بر میکروارگانیسم های ,K.pneumoniae L.garviae ,E.coli و P.damselae دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

غفاری، مصطفی، طاهری، علی، و زبیدی نژاد، مریم. (1395). بررسی آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی عصاره اتیل استاتی جلبک دریایی قرمز (Gelidiella acerosa) بر برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 15(3)، 209-222. SID. https://sid.ir/paper/71186/fa

Vancouver: کپی

غفاری مصطفی، طاهری علی، زبیدی نژاد مریم. بررسی آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی عصاره اتیل استاتی جلبک دریایی قرمز (Gelidiella acerosa) بر برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1395؛15(3):209-222. Available from: https://sid.ir/paper/71186/fa

IEEE: کپی

مصطفی غفاری، علی طاهری، و مریم زبیدی نژاد، “بررسی آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی عصاره اتیل استاتی جلبک دریایی قرمز (Gelidiella acerosa) بر برخی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 15، no. 3، pp. 209–222، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71186/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button