مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

472
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تمرین استقامتی و مقاومتی بر سطح سرمی اورکسین A، پروفایل لیپیدی و مقدار غذای مصرفی موش های صحرایی نر سالم: یک مطالعه تجربی

صفحات

 صفحه شروع 1143 | صفحه پایان 1154

چکیده

 زمینه و هدف از آن جایی که اورکسین دریافت غذا و مصرف انرژی را تنظیم می کند, لذا هدف مطالعه حاضر تعیین اثر تمرین استقامتی و مقاومتی بر سطح سرمی اورکسین A, پروفایل لیپیدی و مقدار غذای مصرفی موش صحرایی سالم بود. مواد و روش ها در این مطالعه تجربی 36 سر موش صحرایی نر سالم با سن 8 هفته در محدوده وزنی 22± 265 به طور تصادفی به سه گروه (کنترل, تمرین استقامتی و تمرین مقاومتی) تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت 8 هفته تمرینات استقامتی و مقاومتی منظم را انجام دادند. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین, سرم خون موش ها جهت بررسی سطح سرمی اورکسین A و پروفایل لیپیدی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها تمرین استقامتی (04/0P=) و مقاومتی (011/0P=) موجب کاهش معنی دار سطوح سرمی اورکسین A نسبت به گروه کنترل شد. تمرین استقامتی (012/0P=) و مقاومتی (023/0P=) باعث کاهش معنی دار شاخص مقاومت به انسولین نسبت به گروه کنترل شد. هم چنین کاهش معنی داری در سطح سرمی تری گلیسرید (001/0P=) و LDL (002/0P=) در گروه تمرین استقامتی و کاهش معنی داری در سطح سرمی تری گلیسرید (017/0P=) و افزایش معنی داری در HDL (011/0P=) در گروه تمرین مقاومتی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. میانگین سطح غذای مصرفی در گروه تمرین استقامتی (03/0=P) و گروه تمرین مقاومتی (18/0=P) نسبت به کنترل بی تمرین نیز کاهش معنی داری یافت. نتیجه گیری به نظر می رسد تمرین استقامتی و مقاومتی از طریق کاهش سطوح سرمی اورکسین A موجب کاهش غذای مصرفی و پروفایل لیپدی و شاخص مقاومت به انسولین می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پرستش، محمد، و صارمی، عباس. (1397). اثر تمرین استقامتی و مقاومتی بر سطح سرمی اورکسین A, پروفایل لیپیدی و مقدار غذای مصرفی موش های صحرایی نر سالم: یک مطالعه تجربی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 17(12 )، 1143-1154. SID. https://sid.ir/paper/71329/fa

    Vancouver: کپی

    پرستش محمد، صارمی عباس. اثر تمرین استقامتی و مقاومتی بر سطح سرمی اورکسین A, پروفایل لیپیدی و مقدار غذای مصرفی موش های صحرایی نر سالم: یک مطالعه تجربی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1397؛17(12 ):1143-1154. Available from: https://sid.ir/paper/71329/fa

    IEEE: کپی

    محمد پرستش، و عباس صارمی، “اثر تمرین استقامتی و مقاومتی بر سطح سرمی اورکسین A, پروفایل لیپیدی و مقدار غذای مصرفی موش های صحرایی نر سالم: یک مطالعه تجربی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 17، no. 12 ، pp. 1143–1154، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71329/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button