مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,185
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی تخم گیاه گشنیز بر کاهش درد حاد و مزمن در موش سوری

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 249

چکیده

 سابقه و هدف: نتایج حاصل از مطالعات قبلی دال بر این است که عصاره گیاه گشنیز (Coriandrium Sativum) احتمالا در تعدیل درد در انسان و حیوان دخالت دارد. هدف این پژوهش بررسی اثر گشنیز بر درد حاد و مزمن (در مدل آزمون فرمالین) درموش سوری بود. مواد و روش ها: در این مطالعه, موش های نر سوری نژاد آلبینو (35 سر در گروه های 7 تایی) با وزن 25 تا30 گرم مورد استفاده قرار گرفتند. در گروه های آزمایش عصاره گشنیز با دوزهای 100 و 200 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن و در گروه حلال با هم حجم آن سالین به صورت داخل صفاقی 30 دقیقه قبل از آزمون فرمالین به همه موش ها تزریق شد. ملاک های ارزیابی درد در آزمون فرمالین شامل مدت زمان لیسیدن اندام و بالا نگه داشتن آنها در طی مراحل حاد (5 دقیقه اول) و مزمن (15 تا 40 دقیقه) بعد از تزریق فرمالین (25 میکرولیتر از محلول 5%) در کف پای راست حیوان بود. یافته ها: نتایج نشان داد که عصاره گشنیز در هر دو دوز تزریقی به طور معنی داری زمان پاسخ دهی حیوانات به محرک های دردزا را در درد حاد و مزمن در مدل آزمون فرمالین کاهش می دهد (p<0.01), به طوری که دوز 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم به میزان 82/0 و دوز 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم به میزان 91/0 درد حاد و مزمن را کاهش داده اند. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان می دهد که عصاره گیاه گشنیز سبب کاهش درد حاد و مزمن (افزایش بی دردی) به دنبال تزریق فرمالین می شود. برای پی بردن به مکانیسم های ضددردی عامل فوق لازم است مطالعات بیشتری انجام شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

طاهریان، عباسعلی، رشیدی پور، علی، وفایی، عباسعلی، جراحی، مرتضی، میلادی گرجی، حسین، امامی ابرقویی، میترا، و صادقی، حسن. (1383). اثر عصاره آبی تخم گیاه گشنیز بر کاهش درد حاد و مزمن در موش سوری. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 3(4 (پی در پی 12))، 243-249. SID. https://sid.ir/paper/71407/fa

Vancouver: کپی

طاهریان عباسعلی، رشیدی پور علی، وفایی عباسعلی، جراحی مرتضی، میلادی گرجی حسین، امامی ابرقویی میترا، صادقی حسن. اثر عصاره آبی تخم گیاه گشنیز بر کاهش درد حاد و مزمن در موش سوری. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1383؛3(4 (پی در پی 12)):243-249. Available from: https://sid.ir/paper/71407/fa

IEEE: کپی

عباسعلی طاهریان، علی رشیدی پور، عباسعلی وفایی، مرتضی جراحی، حسین میلادی گرجی، میترا امامی ابرقویی، و حسن صادقی، “اثر عصاره آبی تخم گیاه گشنیز بر کاهش درد حاد و مزمن در موش سوری،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 3، no. 4 (پی در پی 12)، pp. 243–249، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71407/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button