Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

480
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

459
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی برخی ریز میوه های دارویی جمع آوری شده از منطقه خان درسی ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 29

چکیده

 در سال های اخیر با توجه به مشکلات سلامتی و تغذیه ای استفاده از آنتی اکسیدان های سنتزی در فرآوری مواد غذایی, بهره-گیری از گیاهان دارویی و ترکیبات موثره ی آنها به عنوان منابع طبیعی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند, مورد توجه محققین قرار گرفته است. در این مطالعه خصوصیات فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی 15 ژنوتیپ از ریز میوه های مختلف (عروسک پشت پرده, تاج ریزی, تمشک, زالزالک (دو گونه), زرشک (چهار گونه), رز (سه گونه), آقطی (سه گونه)) مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از شناسایی گونه ها, استخراج نمونه ها با استفاده از دستگاه اولتراسونیک انجام شد. تنوع فیتوشیمیایی ریز میوه ها بر اساس محتوای فنول کل (روش فولین سیکالتو), فلاونوئید کل (روش آلومینیوم کلراید), کاروتنوئید کل, کلروفیل a, b و کل (روش لیچن تالر) و فعالیت آنتی اکسیدانی (روشDPPH) ارزیابی گردید. نتایج مطالعه نشان داد ریز میوه های جمع آوری شده, تفاوت های معنی داری )سطح احتمال 1 درصد( از نظر خصوصیات فیتوشیمیایی مورد مطالعه دارند. بیشترین میزان فنول (mg GAE/g FW 096/5) و فلاونوئید کل (mg Qu/100g FW 433/14) در ژنوتیپ G3 (Rubus ulmifolius sub sp. sanctus) و کمترین میزان فنول (mg GAE/g FW 315/0) و فلاونوئید کل (mg Qu/100g FW 8/0) در ژنوتیپ G1 (Physalis alkekengi) مشاهده شد. همچنین بیشترین کاروتنوئید کل (μ g/g FW 508/20) در ژنوتیپ G13 (sambucus nigra marginata) گزارش شد. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در میوه ژنوتیپ G3 (Rubus ulmifolius sub sp. sanctus) با 634/86 درصد مشاهده شد. این نتایج پیشنهاد می کنند که میوه های مختلف به ویژه تمشک دارای منابع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی بوده و می-توانند در صنایع غذایی و دارویی کاربرد فراوان داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی، قادر، علیرضالو، ابوالفضل، و رحمن زاده ایشکه، شیرین. (1398). ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی برخی ریز میوه های دارویی جمع آوری شده از منطقه خان درسی ارومیه. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(86 )، 15-29. SID. https://sid.ir/paper/71532/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی قادر، علیرضالو ابوالفضل، رحمن زاده ایشکه شیرین. ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی برخی ریز میوه های دارویی جمع آوری شده از منطقه خان درسی ارومیه. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(86 ):15-29. Available from: https://sid.ir/paper/71532/fa

    IEEE: کپی

    قادر قاسمی، ابوالفضل علیرضالو، و شیرین رحمن زاده ایشکه، “ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی برخی ریز میوه های دارویی جمع آوری شده از منطقه خان درسی ارومیه،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 86 ، pp. 15–29، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71532/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا