مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

465
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه یابی اثر سطوح مختلف استارتر، مخمر و زمان نگهداری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی نوشیدنی کفیر با استفاده از روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 199 | صفحه پایان 211

چکیده

کفیر نوشیدنی سنتی است که از طریق تخمیر شیر توسط دانه های کفیر تهیه می شود, دانه های کفیر مخلوط پیچیده ای از باکتری ها, مخمرها و پلی ساکارید تولید شده به وسیله این میکروفلور می باشند. مقدار اولیه دانه کفیر که برای تولید این نوشیدنی تلقیح شده بر کیفیت نهایی آن (مقدار pH, ویسکوزیته و مشخصات میکروبی), اثر می گذارد. در این پژوهش اثرات سطوح مختلف استارتر (4, 6 و 8 درصد, حاوی Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Bifidobacterium), مخمر Saccharomyces cerevisiae (2, 3 و4 درصد) و زمان نگهداری (24, 48 و 72 ساعت پس از تلقیح) بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی نوشیدنی کفیر با استفاده از طرح مرکب مرکزی رویه سطح پاسخ به منظور تولید محصولی با میزان باکتری های پروبیوتیک بالاتر نسبت به مخمرها, مورد بررسی قرار گرفت. خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل اسیدیته, pH, اتانول, گرانروی ظاهری و پارامترهای رفتار جریان, همچنین شمارش جمعیت میکروبی مورد ارزیابی قرار گرفت. مطابق نتایج حاصل از آزمون های انجام شده میزان مخمر, بیشترین اثرگذاری را بر گرانروی ظاهری داشته و با افزایش میزان مخمر و در طی زمان نگهداری مقدار گرانروی ظاهری و ضریب قوام کاهش یافت, علاوه بر این با افزایش درصد استارتر بر میزان گرانروی ظاهری افزوده گردید. در خصوص میزان اتانول نیز با افزایش مقدار مخمر میزان اتانول تولید شده افزایش یافته و در طی زمان نگهداری به علت افزایش مقدار مخمر بر میزان تولید اتانول افزوده شد و در نهایت شمارش میکروبی در زمان نگهداری کاهش یافت. نتایج بهینه یابی نشان داد که نمونه حاوی 2 درصد مخمر و 4 درصد استارتر در زمان 38 ساعت پس از تلقیح کمترین میزان اتانول را داشته و از لحاظ خواص رئولوژیکی مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدیان مسک، سهیلا، طباطبایی یزدی، فریده، مرتضوی، سیدعلی، و کوچکی، آرش. (1398). بهینه یابی اثر سطوح مختلف استارتر, مخمر و زمان نگهداری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی نوشیدنی کفیر با استفاده از روش سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(86 )، 199-211. SID. https://sid.ir/paper/71550/fa

    Vancouver: کپی

    احمدیان مسک سهیلا، طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سیدعلی، کوچکی آرش. بهینه یابی اثر سطوح مختلف استارتر, مخمر و زمان نگهداری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی نوشیدنی کفیر با استفاده از روش سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(86 ):199-211. Available from: https://sid.ir/paper/71550/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا احمدیان مسک، فریده طباطبایی یزدی، سیدعلی مرتضوی، و آرش کوچکی، “بهینه یابی اثر سطوح مختلف استارتر, مخمر و زمان نگهداری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی نوشیدنی کفیر با استفاده از روش سطح پاسخ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 86 ، pp. 199–211، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71550/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button