مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

935
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر توان های مختلف خشک کن ریز موج بر کیفیت و کمیت اسانس مرزه بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 155

چکیده

 خشک کردن یکی از مراحل مهم پس از برداشت گیاهان دارویی می باشد که نقش مهمی در کمیت و کیفیت مواد موثره دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر توان ریز موج بر کیفیت و کمیت مواد موثره اسانس مرزه بختیاری می باشد. مرزه بختیاری بعد از جمع آوری و اسانس تیمار های مختلف بعد از خشک کردن در سایه و ریزموج در 3 سطح توان 400, 600 و 800 به روش تقطیر با آب استخراج گردید. روغن های فرار به دست آمده با استفاده از GC/MS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. تحلیل داده ها نشان داد با افزایش توان از 400 به 800 وات مدت زمان خشک شدن مرزه بختیاری 71% کاهش می یابد. بازده اسانس حاصل شده نشان می دهد که در روش خشک کردن سایه بیشترین درصد اسانس با 2.41 درصد (وزنی / حجمی) بدست آمده است. لازم به ذکر است با افزایش توان ریزموج میزان اسانس نیز کاهش یافته است, بطوریکه توان 800 وات کمترین درصد بازده اسانس را داشته است. بیشترین مقدار تیمول وکارواکرول و همچنین مجموع آن ها که بیانگر کیفیت این اسانس هستند در خشک کردن به روش ریزموج با توان 800 وات (56.83 درصد) به دست می آیند. در مجموع در روش خشک کردن با توان بالای ریز موج کیفیت اسانس افزایش ولی کمیت اسانس کاهش یافته است. بنابراین در صورتیکه فقط هدف, کمیت اسانس باشد روش معمول خشک کردن در سایه توصیه می شود ولی در مقابل زمانیکه هدف سرعت و کیفیت باشد روش خشک کردن با توان بالای ریز موجپیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده سامانی، بهرام، لری گوئینی، زهرا، و فصیح زاده، شیدا. (1396). بررسی اثر توان های مختلف خشک کن ریز موج بر کیفیت و کمیت اسانس مرزه بختیاری. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(66)، 145-155. SID. https://sid.ir/paper/71665/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده سامانی بهرام، لری گوئینی زهرا، فصیح زاده شیدا. بررسی اثر توان های مختلف خشک کن ریز موج بر کیفیت و کمیت اسانس مرزه بختیاری. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(66):145-155. Available from: https://sid.ir/paper/71665/fa

    IEEE: کپی

    بهرام حسین زاده سامانی، زهرا لری گوئینی، و شیدا فصیح زاده، “بررسی اثر توان های مختلف خشک کن ریز موج بر کیفیت و کمیت اسانس مرزه بختیاری،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 66، pp. 145–155، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71665/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button