مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

864
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرتودهی گاما بر برخی ویژگی های فیزیکی - شیمیایی، میکروبی و فعالیت ضد اکسایشی پسماند خشک انگور واریته ی سیاه سردشت

صفحات

 صفحه شروع 237 | صفحه پایان 245

چکیده

 به منظور کاهش بار میکروبی در فرآوری گیاهان دارویی و خوراکی از اشعه ی گاما استفاده می شود. از طرفی احتمال بروز تغییر ساختاری در ترکیبات شیمیایی گیاهان در اثر تابش اشعه گاما وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر, تعیین اثر پرتوگاما بر ویژگی های فیزیکی - شیمیایی, میکروبی و فعالیت ضد اکسایشی پسماند خشک انگور سیاه بود. نمونه های پسماند خشک انگور سیاه در معرض پرتو گاما در دزهای 10 و 25 کیلو گری قرار گرفتند. نمونه ها از نظر بار میکروبی, pH, رنگ, توانایی حذف کنندگی رادیکال DPPH و مقدار ترکیبات فنولی کل ارزیابی و با نمونه ی کنترل (پرتو ندیده) مقایسه شدند. نتایج نشان داد که پرتودهی تا دز 25 کیلو گری تغییر معنی داری در pH ایجاد نمی کند (p<0.05) و در اثر پرتودهی روشنایی (L*) نمونه پرتودهی شده در دز 25 کیلو گری نسبت به نمونه کنترل به صورت معنی داری افزایش یافت, در حالی که مقادیر a* و b* به صورت معنی داری کاهش یافتند. پرتودهی گاما اثر معنی داری بر مقدار ترکیبات فنلی نمونه ها نداشت. توانایی حذف-کنندگی رادیکال DPPH در دز 25 کیلوگری کاهش یافت. با افزایش دز پرتودهی بار میکروبی به طور معنی داری کاهش یافت و در دز 25 کیلو گری شمارش کلی میکروارگانیسم ها به صفر رسید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ریاضی، فاطمه، زینالی، فریبا، حسینی، ابراهیم، بهمدی، هما، خانی، مریم، و پوروطن دوست، سپیده. (1396). اثر پرتودهی گاما بر برخی ویژگی های فیزیکی - شیمیایی, میکروبی و فعالیت ضد اکسایشی پسماند خشک انگور واریته ی سیاه سردشت. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(66)، 237-245. SID. https://sid.ir/paper/71669/fa

    Vancouver: کپی

    ریاضی فاطمه، زینالی فریبا، حسینی ابراهیم، بهمدی هما، خانی مریم، پوروطن دوست سپیده. اثر پرتودهی گاما بر برخی ویژگی های فیزیکی - شیمیایی, میکروبی و فعالیت ضد اکسایشی پسماند خشک انگور واریته ی سیاه سردشت. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(66):237-245. Available from: https://sid.ir/paper/71669/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه ریاضی، فریبا زینالی، ابراهیم حسینی، هما بهمدی، مریم خانی، و سپیده پوروطن دوست، “اثر پرتودهی گاما بر برخی ویژگی های فیزیکی - شیمیایی, میکروبی و فعالیت ضد اکسایشی پسماند خشک انگور واریته ی سیاه سردشت،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 66، pp. 237–245، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71669/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button