مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,262
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرتودهی گاما بر کیفیت میکروبی گوشت

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 81

چکیده

 مقدمه: گوشت یک ماده مغذی است که محیط مناسبی را برای رشد و تزاید میکروارگانیسم های عامل فساد و پاتوژن های معمول منتقله از غذا فراهم می کند. این مطالعه با هدف بررسی اثر پروسه پرتودهی با اشعه گاما بر کیفیت میکروبی و افزایش نیمه عمر نگهداری گوشت چرخ شده در دمای یخچالی انجام شد.مواد و روش ها: نمونه های گوشت چرخ شده (n=20) پس از پرتودهی با دزهای 2, 5, 7 و 10 کیلوگری اشعه گاما, (کبالت 60, گاما سل 220) از نظر بار میکروبی, به مدت 10 روز مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد پرتودهی منجر به کاهش تعداد میکروارگانیسم ها در تمام تیمارهای مورد بررسی شده است و مدت زمان نگهداری گوشت چرخ شده از دو تا چهار برابر افزایش یافته است. همچنین اختلاف معناداری بین تعداد کلی فرم ها در نمونه های اشعه ندیده با نمونه های اشعه دیده مشاهده شد و استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های اشعه دیده با دزهای 7 و 10 کیلوگری جدا نشد.نتیجه گیری: پرتودهی با اشعه گاما می تواند به طور موثری در کاهش تعداد پاتوژن های غذازاد از جمله استافیلوکوکوس اورئوس و افزایش نیمه عمر نگهداری گوشت در شرایط یخچالی موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، ابراهیم، فقیهی، رضا، برادران قهفرخی، میلاد، علویان قوانینی، علی، فرشادی، افروز، سیاوش پور، زهرا، رحیمی، مهدی، برادران، حمیدرضا، و رفیعی، فرزاد. (1389). اثر پرتودهی گاما بر کیفیت میکروبی گوشت. علوم غذایی و تغذیه، 7(4 (پیاپی 28))، 75-81. SID. https://sid.ir/paper/143285/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی ابراهیم، فقیهی رضا، برادران قهفرخی میلاد، علویان قوانینی علی، فرشادی افروز، سیاوش پور زهرا، رحیمی مهدی، برادران حمیدرضا، رفیعی فرزاد. اثر پرتودهی گاما بر کیفیت میکروبی گوشت. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛7(4 (پیاپی 28)):75-81. Available from: https://sid.ir/paper/143285/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم رحیمی، رضا فقیهی، میلاد برادران قهفرخی، علی علویان قوانینی، افروز فرشادی، زهرا سیاوش پور، مهدی رحیمی، حمیدرضا برادران، و فرزاد رفیعی، “اثر پرتودهی گاما بر کیفیت میکروبی گوشت،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 7، no. 4 (پیاپی 28)، pp. 75–81، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143285/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button