مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,117
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

818
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میکروانکپسولاسیون نانوامولسیون اسانس دارچین پایدار شده توسط بتا سیکلودکسترین و کازئینات سدیم

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 117

چکیده

 امروزه اسانس دارچین به دلیل دارا بودن فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی جهت افزودن به سامانه های غذایی و زیستی موردتوجه زیادی قرارگرفته است. استفاده از این اسانس به صورت آزاد برای نگهداری مواد غذایی عموماً به دلیل محلولیت پایین در آب, فشار بخار بالا و ناپایداری فیزیکی و شیمیایی با دشواری هایی همراه است. یکی از روش های کاهش این محدودیت ها, ریز پوشانی اسانس ها در حامل های لیپیدی ازجمله میکرو کپسول ها است. هدف از این پژوهش درون پوشانی اسانس دارچین در میکرو کپسول های پایدار شده با کازئینات سدیم (Nacs) و بتا سیکلودکسترین (β-cy) و بررسی خواص آنتی اکسیدانی آن می باشد. در این مطالعه, به منظور ریز پوشانی فرمولاسیون های مختلف, نانو امولسیون حاوی اسانس دارچین به روش اولتراسوند تولید و تأثیر پلیمر های مختلف بر روی اندازه ذرات, کارایی درون پوشانی, خاصیت آنتی اکسیدانی و کدورت نانو امولسیون بررسی گردید. بررسی آماری نتایج نشان داد که برهمکنش نانو امولسیون ها و نمونه های انکپسوله شده بر روی اندازه ذرات مؤثر بود (05/0p<). اندازه ذرات کازئینات سدیم با بتا سیکلودکسترین(S1) در محدوده 237-234 نانومتر متفاوت بود. همچنین اندازه ذرات بتا سیکلودکسترین (S2) در محدوده 717-713 نانومتر و اندازه ذرات اسانس (S3) در محدوده 85-84 نانومتر بود. پتانسیل زتا برای نمونه کازئینات سدیم با بتا سیکلودکسترین و نمونه اسانس آزاد منفی بود و سیستم از بار منفی قابل توجهی برخوردار است. اثر پلیمرهای مختلف و اسانس بر روی کارایی انکپسولاسیون و خاصیت آنتی اکسیدانی تفاوت معنی داری داشت (05/0>p). کارایی درون پوشانی همه فرمولاسیون ها بالای 70 درصد بودند. بررسی های میکروسکوپ الکترونی روبشی میکرو کپسول های بهینه سازی شده به وسیله SEM, شکل های همگن و کروی دارای منافذ را نشان داد. آنالیز FT-IR تأثیر نیروهای واندروالسی را در شکل گیری میکروکپسول ها به طور مشخص تأیید کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عرفانی، عارف، پیروزی فرد، میرخلیل، الماسی، هادی، و غیبی، نسا. (1398). میکروانکپسولاسیون نانوامولسیون اسانس دارچین پایدار شده توسط بتا سیکلودکسترین و کازئینات سدیم. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(91 )، 107-117. SID. https://sid.ir/paper/71677/fa

    Vancouver: کپی

    عرفانی عارف، پیروزی فرد میرخلیل، الماسی هادی، غیبی نسا. میکروانکپسولاسیون نانوامولسیون اسانس دارچین پایدار شده توسط بتا سیکلودکسترین و کازئینات سدیم. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(91 ):107-117. Available from: https://sid.ir/paper/71677/fa

    IEEE: کپی

    عارف عرفانی، میرخلیل پیروزی فرد، هادی الماسی، و نسا غیبی، “میکروانکپسولاسیون نانوامولسیون اسانس دارچین پایدار شده توسط بتا سیکلودکسترین و کازئینات سدیم،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 91 ، pp. 107–117، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71677/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button