مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

916
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر افزودن اینولین و فرآیند ریزپوشانی بر میزان زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در طول دوره نگهداری ماست بستنی سین بیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

ماست بستنی, فرآورده منجمد شیر است که از نظر ویژگی های فیزیکی و کیفیت ظاهری مشابه بستنی می باشد. در این تحقیق, ماست بستنی به عنوان فراورده سین بیوتیک حاوی هر دو مورد پروبیوتیک و پری بیوتیک تولید شد. باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی (LAFTI-L26) به دو صورت آزاد و ریزپوشانی شده به ماست بستنی اضافه شد و قابلیت زنده مانی آن در طی مدت 30 روز انبارمانی در  -18ocبررسی گردید. اینولین به عنوان ترکیب پری بیوتیکی در سطوح مختلف (0, 2.5 و 5 درصد وزنی/وزنی) به ماست بستنی افزوده شد. تعداد سلول قابل زیست لاکتوباسیلوس کازئی در حالت آزاد در مخلوط ماست بستنی تهیه شده, بین 9.779-9.801 log cfu/ml در روز اول بود که بعد از 30 روز انبارمانی تعداد آن به  7.451-7.866 log cfu/ml کاهش یافت. در نمونه های ماست بستنی حاوی باکتری لاکتوباسیلوس کازئی ریزپوشانی شده توسط آلژینات سدیم- پروتئین سرم شیر تغلیظ شده, تعداد باکتری در روز اول  8.150-8.661 log cfu/ml بود که بعد از 30 روز انبارمانی به  6.650-7.477 log cfu/ml کاهش یافت. به طور کلی, نتایج حاصل از پژوهش نشان داد, ریزپوشانی لاکتوباسیلوس کازئی در کپسولهای آلژینات سدیم - پروتئین سرم شیر به طور چشمگیری توانست قابلیت زنده مانی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی را بهبود بخشد. (p<0.05) شمار زیست پذیر این باکتریها در ماست بستنی حاوی پروبیوتیک ریزپوشانی شده, در رنجی که توسط کمیته بین المللی لبنیات پیشنهاد شده (106-107 cfu/g) بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نعیمی، هاجر، مرتضوی، سیدعلی، میلانی، الناز، و کوچکی، آرش. (1392). تاثیر افزودن اینولین و فرآیند ریزپوشانی بر میزان زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در طول دوره نگهداری ماست بستنی سین بیوتیک. علوم و صنایع غذایی ایران، 10(40)، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/71715/fa

    Vancouver: کپی

    نعیمی هاجر، مرتضوی سیدعلی، میلانی الناز، کوچکی آرش. تاثیر افزودن اینولین و فرآیند ریزپوشانی بر میزان زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در طول دوره نگهداری ماست بستنی سین بیوتیک. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛10(40):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/71715/fa

    IEEE: کپی

    هاجر نعیمی، سیدعلی مرتضوی، الناز میلانی، و آرش کوچکی، “تاثیر افزودن اینولین و فرآیند ریزپوشانی بر میزان زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در طول دوره نگهداری ماست بستنی سین بیوتیک،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 10، no. 40، pp. 27–36، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71715/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button