این تحقیق به منظور ارزیابی مقادیر هیستامین در نمونه های ماهیان تن مصرفی در کارخانه های کنسروسازی با روش ELISA انجام شد. بدین منظور تعداد 3 کارخانه کنسروسازی موجود در استان به عنوان 3 بهر مورد بررسی قرار گرفتند. که در مجموع از سردخانه های آنها با توجه به ظرفیت موجود تعداد 96 نمونه در تاریخ های متفاوت انتخاب و مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که تمامی نمونه های مورد مطالعه دارای هیستامین بوده و دامنه مقادیر آن در بین کارخانه های مورد بررسی متفاوت بود، بطوریکه این محدوده در کارخانه 14.26-144.15 (A)، کارخانه19.47-127.75 (B) کارخانه 30.79-75.46 (C) میلی گرم بر کیلوگرم بود. همچنین یافته ها نشان داد که 11.76 درصد، 3.57 درصد و صفر درصد نمونه های مربوط به کارخانه های C, B, A به ترتیب دارای مقادیر هیستامین بالاتر از حد مجاز بودند. در مجموع تقریبا 5.11 درصد نمونه ها آلودگی بالاتر از حد استاندارد را نشان دادند.