Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

516
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس ریحان سبز و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و کلرامفنیکل بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 125

چکیده

 در این پژوهش, اثر ضدمیکروبی اسانس ریحان سبز به روش های متنوع کیفی و کمی (دیسک دیفیوژن, حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی) و همچنین برهمکنش (اینترکشن) آن با آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و کلرامفنیکل بر باکتری های لیستریا اینوکوا, استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, سودوموناس ائروژینوزا و اشرشیا کلی مورد ارزیابی قرار گرفت. ترکیبات شیمیایی, قدرت آنتی اکسیدانی و فنل کل اسانس ریحان سبز نیز تعیین شد. نتایج نشان داد که اسانس ریحان سبز حاوی 31 ترکیب بود. استراگول با 97/49 درصد بیشترین جزء اسانس بود. قدرت آنتی اکسیدانی اسانس ریحان سبز براساس فعالیت مهار رادیکال پایدار 2و2-دی فنیل1-پیکریل هیدرازیل برابر با 70 درصد بود. میزان فنل کل اسانس ریحان سبز 50/0± 05/29 میلی گرم گالیک اسید بر گرم بود. بیشترین و کم ترین فعالیت ضدمیکروبی اسانس ریحان سبز با قطر 95/21 و 10 میلی متر به ترتیب برای باکتری های باسیلوس سرئوس و اشرشیا کلی مشاهده شد. در حالت ترکیبی (اینترکشن) اسانس ریحان سبز با آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و کلرامفنیکل بر باکتری های گرم منفی حالت سینرژیستی مشاهده شد. حداقل غلظت بازدارندگی اسانس برای باکتری های لیستریا اینوکوا, استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, سودوموناس ائروژینوزا و اشرشیا کلی به ترتیب 5/12, 25/6, 25/6, 200 و 200 میلی گرم بر میلی لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس ریحان سبز برای باکتری های مذکور نیز به ترتیب 50, 5/12, 5/12, 400 و 400 میلی گرم بر میلی لیتر بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برزگر، حسن، علیزاده بهبهانی، بهروز، و مهرنیا، محمدامین. (1398). شناسایی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس ریحان سبز و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و کلرامفنیکل بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(90 )، 113-125. SID. https://sid.ir/paper/71757/fa

    Vancouver: کپی

    برزگر حسن، علیزاده بهبهانی بهروز، مهرنیا محمدامین. شناسایی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس ریحان سبز و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و کلرامفنیکل بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(90 ):113-125. Available from: https://sid.ir/paper/71757/fa

    IEEE: کپی

    حسن برزگر، بهروز علیزاده بهبهانی، و محمدامین مهرنیا، “شناسایی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس ریحان سبز و برهمکنش آن با آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و کلرامفنیکل بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 90 ، pp. 113–125، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71757/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا