Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

479
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر روش های مختلف خشک کردن بر ترکیب شیمیایی و ویژگی های ضداکسایشی عصاره متانولی برگ زیتون

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 159

چکیده

 مصرف برگ زیتون, از یک سو به علت پتانسیل ضداکسایشی و از سوی دیگر به علت کاربرد در داروسازی و طب مورد توجه واقع شده است. هدف از این پژوهش, بررسی تاثیر روش های مختلف خشک کردن سنتی, شامل آون با دماهای 60 و 105 درجه سانتی گراد, سایه, مایکروویو با توان های 400 و 700 وات, بر ویژگی های عصاره متانولی برگ زیتون, بود. فعالیت ضداکسایشی عصاره برگ زیتون با آزمون های سنجش قدرت مهارکنندگی رادیکالDPPH, آزمون رادیکال کاتیون ABTS و قدرت احیاکنندگی آهن(FRAP) انجام شد و مقدار کل ترکیبات فنولی و فلاونوئید موجود در عصاره های برگ زیتون با روش های فولین سیوکالتو و کلرید آلومینیوم تعیین گردید. ترکیبات برگ زیتون شامل رطوبت(17/55 %), خاکستر(12/6 %), چربی(18/3 %), پروتئین(21/8 %), کربوهیدرات نامحلول(74/18 %), و کربوهیدرات کل(32/27 %) بود. نتایج نشان داد که اثر روش های مختلف خشک کردن بر ویژگی های ضداکسایش و استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی در برگ زیتون اثر معنی داری (p≤ 0. 05) دارند و با افزایش غلظت عصاره های مختلف, فعالیت ضد رادیکالی آن ها افزایش یافت. مهار رادیکال های آزاد برگ زیتون وابسته به غلظت هر کدام بود و بهترین روش خشک کردن, مربوط به خشک کردن توسط مایکروویو با توان 400 وات, و ضعیف ترین روش خشک کردن, مربوط به خشک کردن توسط آون 60 درجه سانتی گراد به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حق جو، لیلا، برزگر، حسن، و جوینده، حسین. (1398). بررسی اثر روش های مختلف خشک کردن بر ترکیب شیمیایی و ویژگی های ضداکسایشی عصاره متانولی برگ زیتون. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(97 )، 149-159. SID. https://sid.ir/paper/71828/fa

    Vancouver: کپی

    حق جو لیلا، برزگر حسن، جوینده حسین. بررسی اثر روش های مختلف خشک کردن بر ترکیب شیمیایی و ویژگی های ضداکسایشی عصاره متانولی برگ زیتون. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(97 ):149-159. Available from: https://sid.ir/paper/71828/fa

    IEEE: کپی

    لیلا حق جو، حسن برزگر، و حسین جوینده، “بررسی اثر روش های مختلف خشک کردن بر ترکیب شیمیایی و ویژگی های ضداکسایشی عصاره متانولی برگ زیتون،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 97 ، pp. 149–159، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71828/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا