مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,266
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

754
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدلسازی سینتیک خشک شدن لایه نازک قارچ دکمه ای در خشک کن ترکیبی مادون قرمز-هوای داغ

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 109

چکیده

 خشک شدن قارچ دکمه ای در یک خشک کن ترکیبی مادون قرمز- هوای داغ در توان های 150, 250 و 375 وات, دماهای 50, 60 و 70 درجه سلسیوس و سرعت جریان هوای 1, 2 و 3 متر بر ثانیه بررسی شد. تاثیر توان لامپ, دما و سرعت جریان هوا بر زمان و آهنگ خشک شدن, ضرایب نفوذ رطوبت و انرژی فعال سازی در قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد تاثیر توان لامپ, دما و سرعت جابه جایی هوا بر فرآیند خشک شدن محصول قارچ دکمه ای معنی دار می باشد (p<0.05). افزایش توان لامپ مادون قرمز از 150 به 375 وات, افزایش دما از 50 به 70 درجه سلسیوس و تغییر سرعت جریان هوا از 1 به 3 متر بر ثانیه زمان خشک شدن نمونه ها را به ترتیب 28.6, 42.7 و 15.2 درصد کاهش داد. ضریب نفوذ موثر رطوبت و انرژی فعال سازی قارچ دکمه ای به ترتیب بین 9-10×6.2 تا 9-10×19.7 مترمربع بر ثانیه و 23.76 تا 30.73 کیلوژول بر مول به دست آمد. برای مدل سازی فرآیند خشک شدن, مدل های پیج, نیوتن و لگاریتمی به ترتیب با میانگین ضریب تبیین برابر 0.996, 0.988 و 0.998 و میانگین خطای استاندارد برابر 0.023, 0.042 و 0.015, در مقایسه با سایر مدل ها, خطای کمتری داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، فخرالدین، کاشانی نژاد، مهدی، صادقی ماهونک، علیرضا، و ضیایی فر، امان محمد. (1395). مدلسازی سینتیک خشک شدن لایه نازک قارچ دکمه ای در خشک کن ترکیبی مادون قرمز-هوای داغ. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(61)، 99-109. SID. https://sid.ir/paper/71868/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی فخرالدین، کاشانی نژاد مهدی، صادقی ماهونک علیرضا، ضیایی فر امان محمد. مدلسازی سینتیک خشک شدن لایه نازک قارچ دکمه ای در خشک کن ترکیبی مادون قرمز-هوای داغ. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(61):99-109. Available from: https://sid.ir/paper/71868/fa

    IEEE: کپی

    فخرالدین صالحی، مهدی کاشانی نژاد، علیرضا صادقی ماهونک، و امان محمد ضیایی فر، “مدلسازی سینتیک خشک شدن لایه نازک قارچ دکمه ای در خشک کن ترکیبی مادون قرمز-هوای داغ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 61، pp. 99–109، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button