به منظور بررسی تاثیر بسته بندی با اتمسفر تغییر داده شده و استفاده از ماده بره موم بر کیفیت پس از برداشت سبزی برگی اسفناج رقم "ورامین 88"، آزمایشی در قالب فاکتوریل و بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 عامل زمان (5 سطح)،MAP (3 سطح) و بره موم (3 سطح) طراحی و اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که همه صفات به استثنای رنگ و کلروفیل b تحت اثر اصلی زمان دچار تغییرات معنی داری در سطح آماری 1% شدند. مقدار اسید آسکوربیک قبل از انبار 275.1 میلی گرم بر 100 گرم وزن تر بود، و پس از یک هفته این مقدار به 171.1 میلی گرم و بعد از 14 روز به 141 میلی گرم در 100 گرم اسفناج تازه، رسید. تیمار اصلی بره موم بر صفاتی از جمله رنگ، مواد جامد محلول، pH، اسید، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن و درصدآلودگی ظاهری تاثیر معنی داری در هر دو سطح آماری مورد مطالعه نشان داد. درصد آلودگی در اثر استفاده از بره موم بشدت کاهش پیدا کرد. شاخص های رنگ، کیفیت ظاهری، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن و درصد آلودگی ظاهری نیز صفاتی بودند که تحت اثر اصلی بسته بندی با اتمسفر تغییر داده شده (MAP) دچار تغییرات معنی داری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده بهترین ترکیب تیماری برای ماندگاری بیشتر اسفناج رقم "ورامین 88" استفاده از 10% بره موم و اتمسفر 5% O2 و 15% CO2 بود.