مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

908
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی، ساختار اسید چرب و پایداری اکسایشی روغن بذر گشنیز و شوید

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 133

چکیده

 شناسایی و کشت دانه های روغنی جدید, گامی مهم در جهت تامین روغن مورد نیاز در کشور است. هدف از پژوهش حاضر بررسی و مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی, ساختار اسید چرب و پایداری اکسایشی روغن بذر گشنیز و شوید می باشد. برای تهیه روغن, بذرهای مذکور به نسبت 4:1 وزنی/حجمی با حلال هگزان نرمال مخلوط شد. ویژگی های فیزیکوشیمیایی روغن های مذکور شامل عدد اسیدی, عدد پراکسید, عدد یدی, ضریب شکست, درصد موم, گرانروی, وزن مخصوص, پایداری اکسایشی و ساختار اسیدچرب مورد بررسی قرار گرفت. بر طبق نتایج عدد اسیدی (11.56 میلی گرم بر گرم), عدد یدی (104 گرم در 100 گرم روغن), موم (34.25 درصد) و وزن مخصوص (0.92 کیلوگرم بر متر مکعب) روغن شوید بیشتر از روغن گشنیز بود. همچنین عدد پراکسید (3.07 میلی اکی والان گرم بر کیلوگرم), گرانروی (20.94 سانتی پوآز), ضریب شکست (1.55) و پایداری اکسایشی (16.03 ساعت) روغن گشنیز بیشتر از روغن شوید بود. روغن بذر شوید حاوی 8.51 درصد اسیدهای چرب اشباع بود که به طور عمده از اسید پالمیتیک و اسید استئاریک تشکیل شده بود و در مقایسه با روغن گشنیز کمتر می باشد (8.83). روغن بذر شوید از 91.35 درصد اسیدهای چرب غیراشباع تشکیل شده است. نسبت اسیدهای چرب چند غیراشباع به اسیدهای چرب تک غیراشباع در هر دو روغن بذر شوید و گشنیز 0.23 درصد بود. همچنین نسبت اسیدهای چرب چند غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع در روغن بذر شوید و گشنیز به ترتیب 2.07 و 1.94 درصد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی فر، متین، نیازمند، راضیه، و شهیدی نوقابی، مصطفی. (1396). ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی, ساختار اسید چرب و پایداری اکسایشی روغن بذر گشنیز و شوید. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(62)، 123-133. SID. https://sid.ir/paper/71955/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی فر متین، نیازمند راضیه، شهیدی نوقابی مصطفی. ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی, ساختار اسید چرب و پایداری اکسایشی روغن بذر گشنیز و شوید. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(62):123-133. Available from: https://sid.ir/paper/71955/fa

    IEEE: کپی

    متین سلیمانی فر، راضیه نیازمند، و مصطفی شهیدی نوقابی، “ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی, ساختار اسید چرب و پایداری اکسایشی روغن بذر گشنیز و شوید،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 62، pp. 123–133، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71955/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button