مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص عملکردی پروتئین هیدرولیزشده زیست فعال حاصل از دانه گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 197

چکیده

 ضایعات حاصل از فرآوری مواد غذایی شامل مواد مغذی با کیفیت بالا هستند که می توانند به طور گسترده ای در سبد غذایی خانوارها استفاده شوند. سالانه حدود 8100 تن تفاله گوجه فرنگی مرطوب توسط کارخانجات ایجاد می شود که در بسیاری از مواقع, بدون در نظر گرفتن موارد کاربردی از زنجیره مصرف حذف می گردند. دانه ی جدا شده از تفاله گوجه فرنگی سرشار از پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری می باشد. در این پژوهش ترکیبات شیمیایی (پروتئین, چربی, رطوبت و خاکستر) و ویژگی های عملکردی (جذب آب, جذب روغن, قدرت تشکیل کف و ویژگی امولسیون کنندگی) نمونه های مختلف دانه ی گوجه فرنگی (نمونه ی روغن گیری شده, کنسانتره و هیدرولیزشده با قابلیت آنتی اکسیدانی بالا ) و ایزوله سویا (به عنوان نمونه ی شاهد) با هدف تعیین ویژگی های عملکردی پروتئین هیدرولیز شده جهت کاربرد در محصولات غذایی تعیین و تاثیر غلظت های مختلف نمک وpH بر این ویژگی ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نمونه ی هیدرولیزشده ی دانه ی گوجه فرنگی حاوی 37/79 درصد پروتئین بود و از نظر ویژگی های عملکردی (جذب آب, جذب روغن, کف کنندگی و امولسیون کنندگی) اختلاف معنی داری بین نمونه ی روغن گیری شده و کنسانتره مشاهده گردید (05/0>P). در جمع بندی نهایی می توان گفت پروتئین هیدرولیزشده حاصل از دانه ی گوجه فرنگی بهترین ویژگی های عملکردی را از خود نشان داد و بنابراین و بنابراین می توان از آن بعنوان جایگزین پروتئین های حیوانی در رژیم غذایی و همچنین بعنوان ترکیبات عملگر در فرمولاسیون موادغذایی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریعت علوی، محیا، صادقی ماهونک، علیرضا، قربانی، محمد، و اعلمی، مهران. (1398). بررسی خواص عملکردی پروتئین هیدرولیزشده زیست فعال حاصل از دانه گوجه فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(96 )، 185-197. SID. https://sid.ir/paper/72053/fa

    Vancouver: کپی

    شریعت علوی محیا، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، اعلمی مهران. بررسی خواص عملکردی پروتئین هیدرولیزشده زیست فعال حاصل از دانه گوجه فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(96 ):185-197. Available from: https://sid.ir/paper/72053/fa

    IEEE: کپی

    محیا شریعت علوی، علیرضا صادقی ماهونک، محمد قربانی، و مهران اعلمی، “بررسی خواص عملکردی پروتئین هیدرولیزشده زیست فعال حاصل از دانه گوجه فرنگی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 96 ، pp. 185–197، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72053/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button