مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی، شناسایی مولکولی و ارزیابی ایمنی باکتری های اسید لاکتیک پروتئولیتیک به دست آمده از نمونه های مختلف شیر خام

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 69

چکیده

 برخی از باکتری های اسید لاکتیک موجود در شیر خام به ویژه انواع پروتئولیتیک, خصوصیات تکنولوژیک مفیدی دارند و نقش مهمی در توسعه ویژگی های محصول نهایی بازی می کنند, اما غالبا در طی فرآوری از بین می روند. از این رو, جداسازی و نگهداری آنها به منظور کاربردهای بعدی ارزشمند خواهد بود. در این پژوهش, پس از جداسازی باکتری های اسید لاکتیک موجود در شیر خام گاو, گوسفند و بز بر روی محیط های کشت MRS agar و M17 agar, جدایه های گرم مثبت و کاتالاز منفی انتخاب شده و از نظر فعالیت پروتئولیتیکی روی محیطSkim milk agar غربال شدند. جدایه های دارای فعالیت پروتئولیتیکی مناسب با استفاده از توالی یابی قطعه ژنی 16S rDNA شناسایی شدند و فعالیت همولیزی و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها در برابر 10 آنتی بیوتیک رایج مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز توالی یابی با برنامهBLAST منجر به شناسایی Lactobacillus delbruekii (5 جدایه), L. delbruekii زیرگونه bulgaricus, L. fermentum, L. reuteri, L. curvatus, Lactococcus lactis زیر گونه lactis, و Streptococcus lutetiensis شد. از میان جدایه های شناسایی شده, L. lactis زیر گونهlactis پس از 48 ساعت گرمخانه-گذاری در 37 درجه سانتی گراد با ایجاد قطر هاله 23 میلی متر بیشترین فعالیت پروتئولیزی را نشان داد. در مورد فعالیت همولیزی, فقط Lactobacillus fermentum فعالیت آلفا-همولیزی نشان داد و سایر باکتری ها غیر همولیتیک بودند. تمام جدایه-های شناسایی شده به تتراسایکلین, آمپی سیلین, اریترومایسن, ونکومایسین و جنتامایسین حساس بودند به جز L. reuteri وLactococcus lactis زیرگونه lactis که به ترتیب به ونکومایسین و جنتامایسن مقاوم بودند. در مورد مقاومت به پنی-سیلین, کلرآمفنیکول, کلیندامایسین, کانامایسین و استرپتومایسین نتایج بسته به نژاد مورد بررسی متفاوت بود. نتایج این پروژه, نشان دهنده تنوع نژادهای باکتری های اسید لاکتیک پروتئولیتیک در شیر خام است. به علاوه, اگرچه باکتری های اسید لاکتیک ایمن در نظر گرفته می شوند و در لیست GRAS قرار دارند, اما نژادهای وحشی جداسازی شده از شیر خام باید از نظر جنبه های مرتبط با ایمنی مورد بررسی قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مویدی، علی، محمودی، ماندانا، خمیری، مرتضی، و لقمان، شهرام. (1398). جداسازی, شناسایی مولکولی و ارزیابی ایمنی باکتری های اسید لاکتیک پروتئولیتیک به دست آمده از نمونه های مختلف شیر خام. علوم و صنایع غذایی ایران، 16(89 )، 59-69. SID. https://sid.ir/paper/72286/fa

    Vancouver: کپی

    مویدی علی، محمودی ماندانا، خمیری مرتضی، لقمان شهرام. جداسازی, شناسایی مولکولی و ارزیابی ایمنی باکتری های اسید لاکتیک پروتئولیتیک به دست آمده از نمونه های مختلف شیر خام. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛16(89 ):59-69. Available from: https://sid.ir/paper/72286/fa

    IEEE: کپی

    علی مویدی، ماندانا محمودی، مرتضی خمیری، و شهرام لقمان، “جداسازی, شناسایی مولکولی و ارزیابی ایمنی باکتری های اسید لاکتیک پروتئولیتیک به دست آمده از نمونه های مختلف شیر خام،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 89 ، pp. 59–69، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72286/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button