مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,323
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

374
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری های اسید لاکتیک شیرهای خام ارتفاعات البرز مرکزی با استفاده از High Resolution Melting Real Time PCR و 16S rDNA PCR Sequencing

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 28

چکیده

 زمینه و هدف: اهمیت باکتری های اسید لاکتیک (LAB) بر هیچ کس پوشیده نیست. LAB بزرگترین گروه تشکیل دهنده پروبیوتیک ها بوده و کاربردهای فراوانی در صنعت و سلامت دارند. هدف از انجام این پژوهش شناسایی LAB شیرهای خام ارتفاعات بکر البرز و معرفی گونه های بومی مناسب جهت استفاده صنعتی به عنوان جایگزین سویه های وارداتی بوده است. همچنین بررسی تنوع LAB موجود, نگهداری LAB بومی در یک بانک میکروبی و بررسی وجود گونه های جدید از اهداف دیگر پژوهش بوده اند.روش بررسی: نمونه های منتخب شیر خام از 14 نقطه ارتفاعات البرز تهیه, با رعایت شرایط استاندارد به آزمایشگاه منتقل و کلنی های LAB با استفاده از محیط های اختصاصی, مشاهدات ماکروسکوپی و میکروسکوپی و تست های افتراقی جدا شدند 64 DNA .ایزوله به دست آمده استخراج شده و با انجام High Resolution Melting Real Time PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی 16S rDNA گروه بندی شدند. در نهایت نمونه های منتخب هر گروه با انجام PCR مجدد برای تعیین توالی ارسال شدند. نتایج بدست آمده از تعیین توالی با توالی های موجود در بانک میکروبی NCBI مقایسه شده, 6 جنس, 9 گونه و 2 گونه جدید احتمالی شناسایی شدند.یافته ها: باکتری هایStreptococcus vestibularis ,Enterococcus faecalis ,Lactococcus lactis ,Streptococcus infantarius ,Leuconostoc argentinum ,Lactobacillus brevis ,Pediococcus pentosaceus ,Lactobacillus rhamnosus , Lactobacillus plantarum و دو باکتری از جنس های Pediococcus وEnterococcus  بر اساس آنالیز 16S rDNAشناسایی شدند.نتیجه گیری: نتایج حاصل نشان می دهد تنوع ارزشمندی از LAB در شیرهای خام البرز مرکزی وجود دارد. تقریبا همه یافته ها کاربرد صنعتی داشته و می توانند جایگزین سویه های وارداتی شوند. همچنین بر اساس آنالیز16S rDNA  احتمال وجود دو گونه جدید وجود دارد. نکته مهم اینکه با استفاده از High Resolution Melting Real Time PCR امکان کاهش فوق العاده زمان و هزینه پژوهش ایجاد شد که نشان از اهمیت به کارگیری تکنیک های مولکولی در میکروب شناسی و تلفیق آنها با تکنیک های کلاسیک دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرقانی، فریدون، ناظمی، علی، شریفی، شهرآشوب، و اسکندری، محمد. (1389). جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری های اسید لاکتیک شیرهای خام ارتفاعات البرز مرکزی با استفاده از High Resolution Melting Real Time PCR و 16S rDNA PCR Sequencing. زیست فناوری میکروبی، 2(5)، 21-28. SID. https://sid.ir/paper/457431/fa

    Vancouver: کپی

    فرقانی فریدون، ناظمی علی، شریفی شهرآشوب، اسکندری محمد. جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری های اسید لاکتیک شیرهای خام ارتفاعات البرز مرکزی با استفاده از High Resolution Melting Real Time PCR و 16S rDNA PCR Sequencing. زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1389؛2(5):21-28. Available from: https://sid.ir/paper/457431/fa

    IEEE: کپی

    فریدون فرقانی، علی ناظمی، شهرآشوب شریفی، و محمد اسکندری، “جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری های اسید لاکتیک شیرهای خام ارتفاعات البرز مرکزی با استفاده از High Resolution Melting Real Time PCR و 16S rDNA PCR Sequencing،” زیست فناوری میکروبی، vol. 2، no. 5، pp. 21–28، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/457431/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button