مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,484
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اندازه، رقم و زمان انبارداری بر روی خواص کیفی میوه کیوی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

چکیده

 از آنجا که عوامل مختلفی از قبیل عوامل بیولوژیکی, عوامل زیست- محیطی, روش برداشت و جابجایی محصول, طول دوره و نوع انبارداری برخواص مختلف محصولات کشاورزی تاثیر می گذارند و این تاثیر در مورد میوه ها بارز است و پیامدهای اقتصادی قابل توجهی در بر دارد. لذا در تحقیق حاضر, تاثیر اندازه میوه, رقم و زمان انبارداری بر میزان مواد جامد محلول, میزان pH, درصد رطوبت و دو ویژگی مکانیکی سفتی و انرژی نفوذ میوه کیوی مورد بررسی قرار گرفت. با انجام آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی, تاثیر فاکتورهای مستقل زمان انبارداری (0, 6 و 12 هفته), اندازه میوه (کوچک و بزرگ) و رقم محصول (مانتی و هایوارد) بر روی خواص اندازه گیری شده میوه کیوی, مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که فاکتورهای زمان انبارداری, اندازه و رقم محصول, بر خواص اندازه گیری شده تاثیر معنی داری داشتند. با افزایش زمان انبارداری در هر دو رقم, سفتی و انرژی نفوذ کاهش و میزان مواد جامد محلول و میزان pH افزایش یافت. زمان انبارداری مورد مطالعه (12 هفته) بر میزان رطوبت نمونه ها تاثیر معنی داری نداشت. همچنین نتایج نشان داد که طول دوره انبارمانی رقم هیوارد نسبت به رقم مانتی بیشتر می باشد. بنابراین به منظور افزایش دوره انبارداری, پیشنهاد می شود قبل از انبار کردن, محصول از لحاظ رقم و اندازه میوه جداسازی شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی مقدم، حسین، توکلی هشجین، تیمور، مینایی، سعید، و فقیه نصیری، مازیار. (1386). بررسی اثر اندازه, رقم و زمان انبارداری بر روی خواص کیفی میوه کیوی. علوم و صنایع غذایی ایران، 4(4)، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/72614/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی مقدم حسین، توکلی هشجین تیمور، مینایی سعید، فقیه نصیری مازیار. بررسی اثر اندازه, رقم و زمان انبارداری بر روی خواص کیفی میوه کیوی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛4(4):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/72614/fa

    IEEE: کپی

    حسین میرزایی مقدم، تیمور توکلی هشجین، سعید مینایی، و مازیار فقیه نصیری، “بررسی اثر اندازه, رقم و زمان انبارداری بر روی خواص کیفی میوه کیوی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 4، pp. 19–26، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72614/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button