مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

675
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی میوه سماق (.Rhus Coriaria L) بر باکتری های پاتوژن در شرایط دمایی مختلف

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 47

چکیده

 سابقه و هدف: رویکرد جدید صنایع غذایی بر استفاده از نگهدارنده های طبیعی به جای مصنوعی می باشد. میوه سماق علاوه بر خواص ضدمیکروبی, بصورت گسترده بعنوان چاشنی در محصولات گوشتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این مطالعه با هدف ارزیابی اثر ضد میکروبی عصاره میوه سماق در شرایط دمایی مختلف انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی عصاره آبی میوه سماق بر اساس روش خیساندن تهیه شد. از غلظت های مختلف عصاره (از 3.12 mg/ml الی 50) علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, لیستریا مونوسیتوژنز, سالمونلا تایفی موریوم و اشرشیاکلای O157:H7 در دو دمای 4 و 25 درجه سانتیگراد استفاده گردید. آزمون ارزیابی منحنی رشد و همچنین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) به روش میکروپلیت صورت پذیرفت.یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد که کمترین میزان غلظت بازدارنده و حداقل غلظت کشندگی عصاره به ترتیب 6.25mg/ml و 12.5mg/ml متعلق به باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز می باشد. عصاره به صورت معنی داری از رشد هر چهار باکتری در هر دو دمای 4 و 25 درجه سانتیگراد ممانعت نمود (p<0.05). همچنین تاثیر عصاره روی باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی به صورت معنی داری بیشتر بود (p<0.05). کاهش دما نیز بر رشد باکتری ها اثر گذار بود بطوری که در دمای 4 درجه سانتی گراد نسبت به دمای 25 درجه سانتیگراد رشد باکتری ها بیشتر کاهش یافت بطوریکه عصاره در غلظت 6.25 جمعیت سالمونلا و اشریشیاکلای را از 3.55 و 3.31 لگاریتم به ترتیب به 2.14 و 1.06 لگاریتم کاهش داد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه عصاره آبی میوه سماق یک جایگزین مناسب برای نگهدارنده های شیمیایی به ویژه در حرارت 4 درجه سانتیگراد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پژوهی الموتی، محمدرضا، یدالهی باغلویی، محسن، و بازرگانی گیلانی، بهناز. (1394). تاثیر عصاره آبی میوه سماق (.Rhus Coriaria L) بر باکتری های پاتوژن در شرایط دمایی مختلف. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 18(2)، 41-47. SID. https://sid.ir/paper/73063/fa

    Vancouver: کپی

    پژوهی الموتی محمدرضا، یدالهی باغلویی محسن، بازرگانی گیلانی بهناز. تاثیر عصاره آبی میوه سماق (.Rhus Coriaria L) بر باکتری های پاتوژن در شرایط دمایی مختلف. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1394؛18(2):41-47. Available from: https://sid.ir/paper/73063/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا پژوهی الموتی، محسن یدالهی باغلویی، و بهناز بازرگانی گیلانی، “تاثیر عصاره آبی میوه سماق (.Rhus Coriaria L) بر باکتری های پاتوژن در شرایط دمایی مختلف،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 18، no. 2، pp. 41–47، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73063/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button