مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,073
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین سطح آنتی بادی ضد پروتیین شوک حرارتی ـ60 (Hsp60) انسان در بیماران دیابتی نوع 1

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 11

کلیدواژه

پروتیین شوک حرارتی ـ60 (Hsp60)Q4

چکیده

 سابقه و هدف: دیابت ملیتوس نوع 1 بیماری مزمن غده پانکراس و حاصل تخریب واکنش های خود ایمنی سلول های بتا تولید کننده انسولین می باشد. واکنش های ایمنی مدت ها قبل از بروز تظاهرات بالینی بیماری شروع می شود. از این رو یافتن مارکر نشان دهنده شروع واکنش های خود ایمنی از ارزش خاصی برخوردار است. از آنجایی که آنتی ژن شوک حرارتی ـ (Hsp60) 60 از آنتی ژن های مطرح در دیابت نوع1 می باشد بر آن شدیم تا کلاس ها و زیر کلاس های مختلف آنتی بادی ضد این مولکول را به عنوان مارکر ایمونولوژیک برای پیش بینی ابتلا به دیابت نوع 1 مورد بررسی قرار دهیم.مواد و روشها: در این مطالعه 49 بیمار تازه مبتلا شده به دیابت نوع 1, 50 فرد سالم, 23 نفر از بستگان بیماران با احتمال بالا و 22 نفر با احتمال پایین ابتلا به بیماری شرکت داشته اند. از 17 بیمار و 15 فرد سالم سه ماه بعد مجددا خونگیری به عمل آمده و نمونه سرم تهیه شد. سرمها تا روز انجام آزمایش در  -20°cنگهداری شده و سطح سرمی آنتی بادی توتال, IgA, IgG, IgG1, IgG4 اختصاصی Hsp6o توسط تکنیک Elisa اندازه گیری شد.یافته ها: میانگین آنتی بادی توتال در بیماران 182.8±218.5 Au/ml بوده در حالیکه این میانگین در گروه کنترل 142.5±146.6 Au/ml می باشد (p>0.05). افزایش معنی داری در سطح آنتی بادی توتال ضد Hsp60  در فاصله زمانی سه ماه در بیماران دیده نشده است. بین غلظت آنتی بادی توتال ضد Hsp60 در دو گروه بستگان بیماران با احتمال ابتلای بالا (83.6 Au/ml) و بستگان بیماران با احتمال ابتلای پایین(133.4 Au/ml)  اختلاف معنی داری وجود دارد اما ارتباط هیچیک از دو گروه با گروه کنترل معنی دار نبود. هیچ یک از گروه های مورد مطالعه در میانگین آنتی بادی ضد Hsp60 از کلاس های IgA,IgG  و زیر کلاس های IgG1 و IgG4 اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند.نتیجه گیری: آنتی بادی ضد Hsp60 به میزان قابل توجهی در بیماران دیابتی نوع 1 و افراد سالم بصورت خودبه خودی تولید می گردد. این آنتی بادی از دسته آنتی بادی های طبیعی بوده که نقش اساسی در پاتوژنز دیابت نوع 1 ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصطفی زاده، امراله، اسلامی، محمدباقر، حنفی مقدم، پژمان، اشلوت، نانت، و کلب، هوبرت. (1382). تعیین سطح آنتی بادی ضد پروتیین شوک حرارتی ـ60 (Hsp60) انسان در بیماران دیابتی نوع 1 . مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 5(3 (پی در پی 19))، 7-11. SID. https://sid.ir/paper/73687/fa

    Vancouver: کپی

    مصطفی زاده امراله، اسلامی محمدباقر، حنفی مقدم پژمان، اشلوت نانت، کلب هوبرت. تعیین سطح آنتی بادی ضد پروتیین شوک حرارتی ـ60 (Hsp60) انسان در بیماران دیابتی نوع 1 . مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1382؛5(3 (پی در پی 19)):7-11. Available from: https://sid.ir/paper/73687/fa

    IEEE: کپی

    امراله مصطفی زاده، محمدباقر اسلامی، پژمان حنفی مقدم، نانت اشلوت، و هوبرت کلب، “تعیین سطح آنتی بادی ضد پروتیین شوک حرارتی ـ60 (Hsp60) انسان در بیماران دیابتی نوع 1 ،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 5، no. 3 (پی در پی 19)، pp. 7–11، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73687/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button