مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,142
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش های ریلاینینگ (گرماپخت و فوری) بر روی میزان سیل کامی - خلفی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

 مقدمه: ناحیه کامی - خلفی, مهمترین ناحیه برای گیر دنچر فک بالا است و در طی ریلاین و پس از آن باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. مطالعه حاضر, با هدف مقایسه میزان سیل کامی - خلفی در پروتزهای ریلاین شده به دو روش مختلف آکریل فوری و گرماپخت انجام شده است.مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی, یک مدل آکریلیک با بی دندانی کامل فک بالا, با سایز متوسط و فاقد آندرکات انتخاب شد. جهت تهیه گروه شاهد, از این مدل با آلژینات ده بار قالب گرفته شد و توسط گچ نوع IV ریخته شد. سپس بیس های دائمی با آکریل شفاف پختنی برای هر کست آماده شد. برای تهیه گروه های آزمایش بر روی مدل آکریلی اولیه یک لایه موم به ضخامت 2 mm جهت ریلیف در ناحیه Postdam برای عمل ریلاین قرار گرفت و پس از قالب گیری 20 عدد گپ تهیه شد. بر روی هر کست یک بیس دائمی با آکریل شفاف گرماپخت تهیه شد. بیس های ساخته شده برای گروه آزمایش به دو گروه 10 تایی تقسیم شدند: گروه ریلاین شده در ناحیه سیل خلفی با آکریل گرماپخت و گروه ریلاین شده با آکریل فوری. تمامی بیس ها برای مدت 2 هفته در آب مقطر نگهداری شدند, سپس هر کدام از بیس ها بر روی مدل آکریلیک اصلی قرار گرفته و میزان gap موجود در ناحیه خلفی بیس ها در یک ناحیه خط وسط, دو ناحیه در هامولارناچها (a, e) دو نقطه در حد فاصل بین خط وسط و هامولارناچ (a, b) و در زمان های متفاوت (طی دو هفته) توسط میکروسکوپ نوری اندازه گیری شد. از آنالیز واریانس یک عاملی,  Tukeyو Kruskal-Walis جهت آنالیز داده ها استفاده گردید.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در نقطه A بین میزان گپ گروه کنترل (بیس های بدون ریلاین) با دو گروه های آزمایش تفاوت معنی داری وجود دارد (P=0.047). در نقطه D, بین دو گروه آزمایش تفاوت معنی داری دیده نشد, اما تفاوت بین بیس های گروه کنترل نسبت به بیس های ریلاین شده با آکریل فوری معنی دار بود(P<=0.05) .نتیجه گیری: نتیجه این مطالعه لابراتواری نشان می دهد که روش ریلاین با آکریل گرماپخت نسبت به روش ریلاین با آکریل فوری Chair side تفاوت قابل ملاحظه ای ندارند. لذا می توان با توجه به اینکه استفاده از آکریل فوری Chair side راحت تر و مقرون به صرفه تر است و به زمان کمتری نیاز دارد, از آن در ریلاین ناحیه سیل کامی خلفی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسدزاده عقدایی، نفیسه، قربانیان فرد، فوژان، قره چاهی، مریم، و اعزاز، احسان. (1392). تاثیر روش های ریلاینینگ (گرماپخت و فوری) بر روی میزان سیل کامی - خلفی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 37(1 (پیاپی 84))، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/73930/fa

    Vancouver: کپی

    اسدزاده عقدایی نفیسه، قربانیان فرد فوژان، قره چاهی مریم، اعزاز احسان. تاثیر روش های ریلاینینگ (گرماپخت و فوری) بر روی میزان سیل کامی - خلفی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1392؛37(1 (پیاپی 84)):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/73930/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه اسدزاده عقدایی، فوژان قربانیان فرد، مریم قره چاهی، و احسان اعزاز، “تاثیر روش های ریلاینینگ (گرماپخت و فوری) بر روی میزان سیل کامی - خلفی،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 37، no. 1 (پیاپی 84)، pp. 11–18، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73930/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button