مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,000
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

763
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه آزمایشگاهی اثر ضدپوسیدگی عصاره پلی فنول چای سبز با دهانشویه فلوراید 0.05%، کلرهگزیدین 0.2% و ترکیب فلوراید-کلرهگزیدین

صفحات

 صفحه شروع 301 | صفحه پایان 308

چکیده

 مقدمه: دهانشویه ها در کنار سایر روش های پیشگیری از پوسیدگی در کاهش پوسیدگی نقش مهمی دارند. هدف از انجام این مطالعه مقایسه آزمایشگاهی اثر ضدپوسیدگی عصاره پلی فنول چای سبز با دهانشویه فلوراید 0.05%, کلرهگزیدین 0.2% و ترکیب فلوراید-کلرهگزیدین بود.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی, 50 دندان پره مولر به صورت جداگانه در لوله های آزمایش حاوی محیط پوسیدگی زا (استرپتوکوک موتانس, لاکتوباسیل و 3 میلی لیتر محلول سوکروز 20%) قرار گرفتند. هر کدام از لوله های حاوی دندان به صورت اتفاقی بر حسب نوع دهانشویه در 5 گروه آزمایشی (n=10) شامل نرمال سالین, محلول 10% پلی فنول چای سبز, فلوراید 0.05%, کلرهگزیدین 0.2% و محلول کلر هگزیدین-فلوراید قرار گرفتند و هر 24 ساعت یک بار با 5 میلی لیتر از دهانشویه مربوطه شستشو داده شدند. بعد از 21 روز, عمق پوسیدگی هر دندان با استفاده از میکروسکوپ نوری پلاریزه اندازه گیری گردید. تحلیل آماری داده ها به وسیله نرم افزار SPSS با ویرایش 13 و آزمون های کولموگرو اسمیرنو, آنالیز واریانس یک سویه و توکی در سطح معنی داری 0.05 انجام شد.یافته ها: میانگین و انحراف معیار عمق پوسیدگی در گروه های اول تا پنجم به ترتیب 16.43±194, 17.94±175, 9.34±142, 13.27±155 و 8.57±144 میکرومتر بود. آزمون واریانس یک طرفه نشان داد که گروه ها با هم اختلاف معنی داری دارند (P<0.001). تست توکی نشان داد که هرچند عمق پوسیدگی در گروه های 1 و 2 تفاوت معنی داری نداشت (P=0.205) ولیکن به صورت معنی داری بیشتر از گروه های 3 تا 5 بود (0.001>P). عمق پوسیدگی در گروه های 3, 4 و 5 نیز تفاوت معنی داری نشان نداد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه محلول فلوراید-کلرهگزیدین بیشترین اثر ضدپوسیدگی را داشت. از آنجا که اثر ضدپوسیدگی زایی چای سبز تفاوت معنی داری با نرمال سالین نداشت و همچنین به صورت معنی داری کمتر از دهانشویه های کلرهگزیدین و فلوراید بود استفاده از آن به عنوان دهانشویه نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی صوفی، لقمان، رفیعیان، نسرین، جزایری، مینا، عبدالصمدی، حمیدرضا، کسرایی، شاهین، علیخانی، محمدیوسف، سیف ربیعی، محمدعلی، و دهقان پور، لیلا. (1391). مقایسه آزمایشگاهی اثر ضدپوسیدگی عصاره پلی فنول چای سبز با دهانشویه فلوراید 0.05%, کلرهگزیدین 0.2% و ترکیب فلوراید-کلرهگزیدین. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 36(4 (پیاپی 83))، 301-308. SID. https://sid.ir/paper/73971/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی صوفی لقمان، رفیعیان نسرین، جزایری مینا، عبدالصمدی حمیدرضا، کسرایی شاهین، علیخانی محمدیوسف، سیف ربیعی محمدعلی، دهقان پور لیلا. مقایسه آزمایشگاهی اثر ضدپوسیدگی عصاره پلی فنول چای سبز با دهانشویه فلوراید 0.05%, کلرهگزیدین 0.2% و ترکیب فلوراید-کلرهگزیدین. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1391؛36(4 (پیاپی 83)):301-308. Available from: https://sid.ir/paper/73971/fa

    IEEE: کپی

    لقمان رضایی صوفی، نسرین رفیعیان، مینا جزایری، حمیدرضا عبدالصمدی، شاهین کسرایی، محمدیوسف علیخانی، محمدعلی سیف ربیعی، و لیلا دهقان پور، “مقایسه آزمایشگاهی اثر ضدپوسیدگی عصاره پلی فنول چای سبز با دهانشویه فلوراید 0.05%, کلرهگزیدین 0.2% و ترکیب فلوراید-کلرهگزیدین،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 36، no. 4 (پیاپی 83)، pp. 301–308، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73971/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button