مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط شاخص های AgNOR, Ki-67 با درجه بدخیمی کارسینوم موکواپیدرموئید غدد بزاقی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 60

چکیده

 مقدمه: موکواپیدرموئید کارسینوما شایع ترین بدخیمی غدد می باشد, که طبق گروه بندی های رایج به سه گرید پایین, بینابینی و بالا تقسیم می گردد. به خاطر تفاوت فراوان در رفتارهای بیولوژیک, تشخیص دقیق وضعیت بیمار از نظر بافت شناسی و قرار دادن در یکی از گروههای مورد نظر از اهمیت ویژه ای در درمان و نهایتا پیش آگهی بیمار برخوردار است. مواد و روش ها: در یک مطالعه تحلیلی گذشته نگر 20 نمونه از بلوک های پارافینی بیماران با تشخیص قبلی موکواپیدرموئید کارسینوما در گریدهای مختلف از بایگانی بخش آسیب شناسی دانشکده دندانپزشکی و بیمارستانهای قائم و امید مشهد تهیه گردید که شامل 5 نمونه گرید پایین, 7 نمونه گرید متوسط و 8 نمونه گرید بالا می گردیدند. از هر نمونه 3 برش تهیه شد که یکی با H&E رنگ آمیزی گردید و دو برش دیگر به ترتیب تحت رنگ آمیزی های هیستوشیمیاییAgNOR و ایمنوهیستوشیمیایی Ki-67قرار گرفتند. در نمونه AgNOR تعداد نقاط به طور میانگین در هسته های یکصد سلول و در نمونه Ki-6 نیز همچنین تعداد هسته های قهوه ای رنگ در یکصد سلول شمارش گردیدند و سپس به کمک آزمون آماری ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن (Spearman) بررسی ارتباط بین گریدهای بافتی کارسینوم موکواپی درموئید با نقاط AgNOR و میزان بروز Ki-6 انجام پذیرفت. یافته ها: 1- ارتباط و همبستگی واضحی بین گریدهای بافت شناسی کارسینوم موکواپیدرموئید و نقاط AgNOR وجود دارد(rs= 0.791,P value=0.00)  -2وجود ارتباط بین گریدهای بافت شناسی کارسینوم موکواپیدموئید غدد بزاقی با بروز Ki-6تایید می گردد(rs=0.893, P value=0.00) -3یافته های فوق در بین دو گرید اول (پایین و بینابینی) به هم نزدیک بوده ولی ناگهان در گرید بالا دستخوش تزاید قابل توجهی می گردد. نتیجه گیری: می توان هر یک از دو روش فوق را جهت تایید درجه بدخیمی بافت شناسی بیمار مورد استفاده قرار داد و همچنین پیشنهاد می گردد که بواسطه هم پوشانی نقاط AgNOR در گریدهای پایین و بینابینی و نزدیکی بروز Ki-6در این دو گرید, این دو گروه را در هم ادغام کرده و کلا برای این بدخیمی دو گروه درجه بدخیمی پایین و درجه بدخیمی بالا را فرض کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی نژاد، جهانشاه، غفارزادگان، کامران، ساغروانیان، نصراله، و محتشم، نوشین. (1383). بررسی ارتباط شاخص‌های AgNOR, Ki-67 با درجه بدخیمی کارسینوم موکواپیدرموئید غدد بزاقی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 28(2-1)، 53-60. SID. https://sid.ir/paper/74265/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی نژاد جهانشاه، غفارزادگان کامران، ساغروانیان نصراله، محتشم نوشین. بررسی ارتباط شاخص‌های AgNOR, Ki-67 با درجه بدخیمی کارسینوم موکواپیدرموئید غدد بزاقی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1383؛28(2-1):53-60. Available from: https://sid.ir/paper/74265/fa

    IEEE: کپی

    جهانشاه صالحی نژاد، کامران غفارزادگان، نصراله ساغروانیان، و نوشین محتشم، “بررسی ارتباط شاخص‌های AgNOR, Ki-67 با درجه بدخیمی کارسینوم موکواپیدرموئید غدد بزاقی،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 28، no. 2-1، pp. 53–60، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74265/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button