مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه آزمایشگاهی استحکام باند برشی سیستم های باندینگ Etch & Rinse و Self-Etch به عاج پس از Nonvital tooth bleaching

صفحات

 صفحه شروع 237 | صفحه پایان 246

چکیده

 مقدمه: با توجه به اینکه بلیچینگ باعث بروز تغییراتی در نسج دندانی شده و بر روی استحکام باند ادهزیوهای مختلف به عاج تاثیرگذار می باشد, آگاهی از نوع یا نسل باندینگ هایی که استحکام باند بالاتری را به عاج پس از بلیچینگ فراهم می کنند سودمند می باشد. لذا هدف از این مطالعه مقایسه استحکام باند برشی سیستم های باندینگ “Etch & Rinse” و “Self-Etch” به عاج پس از “Nonvital Tooth Bleaching” بود. مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی-تجربی, 48 دندان پره مولر سالم انسانی انتخاب شدند و از mm5 زیر CEJ برش خوردند. به منظور انجام بلیچینگ, پس از تهیه حفره دسترسی و خارج کردن نسج پالپ و قراردادن گلاس آینومر نوری در قسمت آپیکال, دندان ها در 4 نوبت توسط هیدروژن پراکساید 35% بلیچ شدند. پس از قرار دادن دندان ها در آکریل فوری, سایش سطح باکال و اکسپوز شدن عاج, نمونه ها بطور تصادفی مطابق نوع باندینگ مورد استفاده به چهار گروه تقسیم شدند. گروه:1  Single Bond (SB), گروه Prime & Bond NT (P&B) :2, گروه 3 : Clearfil SE Bond (CES) و گروه 4. Opti Bond (OB) :پس از استفاده از باندینگ ها مطابق دستور کارخانه سازنده و قرار دادن کامپوزیت Z100 بر روی آنها, ترموسیکلینگ انجام شده و استحکام باند توسط دستگاه اینسترون با سرعت mm/min 1  تعیین گردید. اطلاعات توسط آنالیزهای ANOVA و Independent sample t-test مورد بررسی قرار گرفت. یافته هاCSE : بیشترین میزان استحکام باند (15.18MPa) و SB کمترین میزان آن (8.10 MPa) را دارا بود. نتایج حاصله نشان داد که در بررسی تفاوت متغیر استحکام باند بین انواع یا نسل های مختلف باندینگ ها, به استثناء باندینگ های SB و P&B که تفاوت آماری معنی داری با هم نداشتند, در سایر موارد تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود. (p<0.05)نتیجه گیری: باندینگ های “Self-etch” دومرحله ای (CSE) نسبت به “Self-etch” یک مرحله ای (OB) یا “Etch & rinse” دومرحله ای SB) و (P&B جهت استفاده بر روی دندان های غیرزنده ای که تحت بلیچینگ با هیدروژن پراکساید 35% قرار گرفته اند مناسب ترند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    معتمدی، مهران، علوی، سیدعلی اصغر، و عباسی، مهدی. (1389). مقایسه آزمایشگاهی استحکام باند برشی سیستم های باندینگ Etch & Rinse و Self-Etch به عاج پس از Nonvital tooth bleaching. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 34(3 (پیاپی 74))، 237-246. SID. https://sid.ir/paper/74442/fa

    Vancouver: کپی

    معتمدی مهران، علوی سیدعلی اصغر، عباسی مهدی. مقایسه آزمایشگاهی استحکام باند برشی سیستم های باندینگ Etch & Rinse و Self-Etch به عاج پس از Nonvital tooth bleaching. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1389؛34(3 (پیاپی 74)):237-246. Available from: https://sid.ir/paper/74442/fa

    IEEE: کپی

    مهران معتمدی، سیدعلی اصغر علوی، و مهدی عباسی، “مقایسه آزمایشگاهی استحکام باند برشی سیستم های باندینگ Etch & Rinse و Self-Etch به عاج پس از Nonvital tooth bleaching،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 34، no. 3 (پیاپی 74)، pp. 237–246، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74442/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button