مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,048
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

193
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره متانولی و ان-هگزانی تره بر برخی شاخص های انعقادی در محیط آزمایشگاه

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 42

چکیده

 زمینه و هدف: Allium porrum L. یا تره, گیاهی از خانواده Liliaceae است و به طور گسترده در غذاهای ایرانی به عنوان طعم دهنده و در طب سنتی ایران کاربرد های مختلف درمانی برای آن ذکر شده است. در مناطق غرب ایران عقیده بر این است که آب تازه این گیاه باعث جلوگیری از خونریزی از بینی می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عصاره های متانولی و ان-هگزانی این گیاه بر تست های انعقادی در انسان در محیط آزمایشگاه, طراحی و اجرا شد. روش بررسی: برای تهیه عصاره متانولی و ان-هگزانی گیاه تره از روش استخراج پیوسته استفاده شد. عصاره با غلظت های مختلف تهیه و تاثیر آن بر شاخص های انعقادی زمان پروترومبین (PT), زمان نسبی ترومبوپلاستین  (PTT)و زمان انعقاد (CT) بررسی شد و نتایج بوسیله آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی تره باعث افزایش شاخص های انعقادی PT و PTT شد, اما تاثیر معنی داری بر شاخص انعقادی CT نداشت. از طرفی عصاره ان-هگزانی باعث کاهش PT و افزایش CT شد.نتیجه گیری: یافته های حاصل از این مطالعه حاکی از تاثیر ضد انعقادی عصاره تره می باشد. با این وجود بخشی از نتایج این مطالعه اثرات ضد و نقیضی از تاثیر فراکسیون های مختلف را نشان داد که جهت روشن شدن موضوع و پیدا کردن مکانیسم های احتمالی, مطالعات بیشتر در مدل های حیوانی ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملاسلیمی، نگین، منبری، فاطمه، ایزدپناه، اسماعیل، خسروپناه، هیمن، رستمی، امین، احمدی، عباس، کرد، سلیمان، امینی، امیر، توکلی، اشکان، و حسن زاده، کامبیز. (1389). تاثیر عصاره متانولی و ان-هگزانی تره بر برخی شاخص های انعقادی در محیط آزمایشگاه. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 15(4 (مسلسل 58))، 33-42. SID. https://sid.ir/paper/76283/fa

    Vancouver: کپی

    ملاسلیمی نگین، منبری فاطمه، ایزدپناه اسماعیل، خسروپناه هیمن، رستمی امین، احمدی عباس، کرد سلیمان، امینی امیر، توکلی اشکان، حسن زاده کامبیز. تاثیر عصاره متانولی و ان-هگزانی تره بر برخی شاخص های انعقادی در محیط آزمایشگاه. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1389؛15(4 (مسلسل 58)):33-42. Available from: https://sid.ir/paper/76283/fa

    IEEE: کپی

    نگین ملاسلیمی، فاطمه منبری، اسماعیل ایزدپناه، هیمن خسروپناه، امین رستمی، عباس احمدی، سلیمان کرد، امیر امینی، اشکان توکلی، و کامبیز حسن زاده، “تاثیر عصاره متانولی و ان-هگزانی تره بر برخی شاخص های انعقادی در محیط آزمایشگاه،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 15، no. 4 (مسلسل 58)، pp. 33–42، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76283/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button