مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

760
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کردستان از نظر میزان دریافت انرژی؛ ماکرونوترینت ها و ریزمغذی ها

صفحات

 صفحه شروع 26 | صفحه پایان 34

چکیده

 زمینه و هدف: بررسی رژیم غذایی دانشجویان و عادات غذایی آنان برای سلامتی زمان تحصیل و پس از آن اهمیت فراوانی دارد. مطالعه حاضر بمنظور ارزیابی میزان دریافت انرژی, ماکرونوترینتها و تعدادی از ریزمغذیها در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کردستان در روزهای عادی و ماه رمضان و مقایسه آن با توصیه های تغذیه ای انجام گرفت. روش بررسی: مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که در شش ماهه آخر سال 1384 انجام شد و حجم نمونه در هر گروه 60 نفر دانشجوی دختر بود که به طور تصادفی انتخاب گردیدند؛ و به هریک از آنها پس از آموزشهای لازم؛ سه برگ پرسشنامه یادآمد 24 ساعته خوراک (24 hr Diet Recall) داده شد تا در سه موقعیت منزل؛ خوابگاه و ماه رمضان نسبت به تکمیل آن اقدام نمایند و در نهایت 174 پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس میزان مواد مغذی دریافتی با استفاده از جدول ترکیبات مواد غذایی استخراج گردید. داده ها با استفاده از فرمولهای آمار توصیفی و همچنین آمار استنباطی (آنالیز واریانس) توسط نرم افزار SPSS تحلیل گردید. یافته ها: میانگین انرژی دریافتی دانشجویان دختر بطور متوسط 2258 ± 823 کیلوکالری در روز و میانگین چربی تام و اسیدهای چرب غیر اشباع با چند باند دوگانه و کلسترول دریافتی روزانه, بترتیب 71.38 گرم و 7.26 گرم و 263.93 میلیگرم بوده است. مقدار پروتئین دریافتی دانشجویان دختر این دانشگاه بطور متوسط 84.89 گرم در روز بود. نتایج مطالعه نشان داد که دریافت برخی مواد مغذی و ویتامینها مانند کلسیم؛ روی و اسید فولیک کمتر از حداقل مورد نیاز بدن بوده است؛ ولی در مورد سایر مواد مغذی چنین کمبودی مشاهده نگردید. در خصوص مقایسه مواد مغذی دریافتی دانشجویان دختر در سه موقعیت خوابگاه؛ منزل و ماه رمضان؛ نتایج نشان داد که در اکثر موارد دانشجویان در منزل مواد مغذی بیشتری دریافت نموده اند که در برخی موارد مانند چربی و کلسترول تفاوت با p<0.05 معنی دار است. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه پیشنهاد می گردد مسوولین برنامه ریزی غذای دانشجویان برای رفع کمبودها؛ لبنیات و سبزیجات و میوه را در برنامه غذای آنان بگنجانند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هژیر، محمدصالح، صنوبرطاهایی، سیدنجم الدین، رشیدی، کیومرث، شهسواری، سیروس، و رشادمنش، ناصر. (1385). بررسی رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کردستان از نظر میزان دریافت انرژی؛ ماکرونوترینت ها و ریزمغذی ها. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 11(3 (مسلسل 41))، 26-34. SID. https://sid.ir/paper/76508/fa

    Vancouver: کپی

    هژیر محمدصالح، صنوبرطاهایی سیدنجم الدین، رشیدی کیومرث، شهسواری سیروس، رشادمنش ناصر. بررسی رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کردستان از نظر میزان دریافت انرژی؛ ماکرونوترینت ها و ریزمغذی ها. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1385؛11(3 (مسلسل 41)):26-34. Available from: https://sid.ir/paper/76508/fa

    IEEE: کپی

    محمدصالح هژیر، سیدنجم الدین صنوبرطاهایی، کیومرث رشیدی، سیروس شهسواری، و ناصر رشادمنش، “بررسی رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کردستان از نظر میزان دریافت انرژی؛ ماکرونوترینت ها و ریزمغذی ها،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 11، no. 3 (مسلسل 41)، pp. 26–34، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76508/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا