مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

878
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه چربی دریافتی با میزان بتا - کاروتن موجود در شیر آغوز مادران شیرده مراجعه کننده به زایشگاه های شهر تبریز

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 20

چکیده

 زمینه و هدف: بتا - کاروتن پیش ماده رتینول است. این ترکیب به عنوان یک آنتی اکسیدان نیز عمل می کند و در صنایع غذایی به عنوان رنگ طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. در کشورهای در حال توسعه یکی از بهترین منابع تامین کننده رتینول, کاروتنوئیدها هستند. به خصوص برای گروه های آسیب پذیر (مادران, بچه ها و نوزادان). بنابراین ارزیابی زیست فراهمی این مواد مغذی از اهمیت ویژه ای بر خوردار است.روش بررسی: در این مطالعه که به صورت مقطعی انجام شد, 80 مادر شیرده از بین زایشگاه های خصوصی و دولتی شهر تبریز انتخاب گردید. مشخصات دموگرافیک و رژیم غذایی آنها با مصاحبه به دست آمد. بتا - کاروتن شیر مادر نیز به روش کار - پرایس در طول موج 620 میلی میکرون و فیبر رژیم غذایی نیز به روش چن و آندرسن اندازه گیری شد.یافته ها: میزان بتا - کاروتن دریافتی و میزان آن در شیر مادران در حد طبیعی به دست آمد. عمده ترین منبع تامین کننده ویتامین آ منابع گیاهی بود. فیبر دریافتی نیز در مقایسه با میزان توصیه شده روزانه از رقم بالایی برخوردار بود. بین میزان بتا - کاروتن شیر مادران با تغذیه مناسب و مادران سوء تغذیه ای اختلاف معنی داری مشاهده نشد. ارتباط معنی داری نیز بین میزان چربی دریافتی و بتا - کاروتن شیر مادر بدست نیامد (r= 0.003, P= 0.997).نتیجه گیری: چربی رژیم غذایی هنگامی که با مقدار زیادی فیبر مصرف شود, نقش چندانی در افزایش زیست فراهمی کاروتنوئیدها ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نخعی، محمودرضا، و پالیزوان، محمدرضا. (1391). رابطه چربی دریافتی با میزان بتا - کاروتن موجود در شیر آغوز مادران شیرده مراجعه کننده به زایشگاه های شهر تبریز. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 17(2 (مسلسل 64))، 15-20. SID. https://sid.ir/paper/76786/fa

    Vancouver: کپی

    نخعی محمودرضا، پالیزوان محمدرضا. رابطه چربی دریافتی با میزان بتا - کاروتن موجود در شیر آغوز مادران شیرده مراجعه کننده به زایشگاه های شهر تبریز. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1391؛17(2 (مسلسل 64)):15-20. Available from: https://sid.ir/paper/76786/fa

    IEEE: کپی

    محمودرضا نخعی، و محمدرضا پالیزوان، “رابطه چربی دریافتی با میزان بتا - کاروتن موجود در شیر آغوز مادران شیرده مراجعه کننده به زایشگاه های شهر تبریز،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 17، no. 2 (مسلسل 64)، pp. 15–20، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76786/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button