Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,156
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

653
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان پکتین گل آفتابگردان و بررسی کیفی آن به منظور استفاده در صنایع غذایی

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 34

چکیده

 مقدمه: پکتین مولکول کربوهیدرات پیچیده ای است که از واحدهای 1 و 4- آلفا دی گالاکترونیک اسید که برخی از گروه های اسیدی آن با متانول استر شده اند تشکیل شده است. پکتین ها کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و غذایی از جمله تولید ژله, مربا و مارمالاد دارند. این تحقیق به منظور تعیین میزان پکتین, درجه استریفیکاسیون و اسید گالاکترونیک پکتین گل آفتابگردان و استفاده آن در صنایع غذایی صورت پذیرفت.مواد و روش ها: در ابتدا نمونه هایی ازآفتابگردان (واریته رکورد Record) دشت ورامین به طور تصادفی جمع آوری شد. سپس نمونه ها خشک و خرد شد و تا هنگام مصرف در دمای یخچال 4oC نگهداری شد. جهت استخراج پکتین از محلول سدیم هگزا متا فسفات %0.75 در شرایط متفاوت از نظر pH (3,4,5) و درجه حرارت (95oC, 85oC, 75oC) و زمان استخراج (20 و 40 دقیقه) استفاده شد و مقدار اسید گالاکترونیک و درجه استریفیکاسیون مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: در این پژوهش بهترین شرایط برای استخراج پکتین آفتابگردان در pH:5, زمان 20 دقیقه و درجه حرارت 95oC بدست آمد. مقدار اسید گالاکترونیک که در واقع معرف درجه خلوص پکتین می باشد از %66.5 تا %86 متغیر بود. درجه استریفیکاسیون پکتین بدست آمده از %21 تا %33.1 بود که نشان دهنده متوکسیل پایین آن می باشد.نتیجه گیری: یکی از فاکتورهای مهم کیفیت پکتین, میزان درجه استریفیکاسیون می باشد. بنابراین از نتایج بدست آمده می توان جهت تولید پکتین از سر آفتابگردان در صنایع غذایی بهره جست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جنت، بهروز، اویسی، محمدرضا، صادقی، نفیسه، بهزاد، معصومه، بهفر، عبدالعظیم، حاجی محمودی، منان، و شهدایی، سیدمحمدرضا. (1394). تعیین میزان پکتین گل آفتابگردان و بررسی کیفی آن به منظور استفاده در صنایع غذایی. علوم غذایی و تغذیه، 13(1 (پیاپی 49))، 25-34. SID. https://sid.ir/paper/143373/fa

    Vancouver: کپی

    جنت بهروز، اویسی محمدرضا، صادقی نفیسه، بهزاد معصومه، بهفر عبدالعظیم، حاجی محمودی منان، شهدایی سیدمحمدرضا. تعیین میزان پکتین گل آفتابگردان و بررسی کیفی آن به منظور استفاده در صنایع غذایی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛13(1 (پیاپی 49)):25-34. Available from: https://sid.ir/paper/143373/fa

    IEEE: کپی

    بهروز جنت، محمدرضا اویسی، نفیسه صادقی، معصومه بهزاد، عبدالعظیم بهفر، منان حاجی محمودی، و سیدمحمدرضا شهدایی، “تعیین میزان پکتین گل آفتابگردان و بررسی کیفی آن به منظور استفاده در صنایع غذایی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 13، no. 1 (پیاپی 49)، pp. 25–34، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143373/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا