مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره دارچین بر روی سطوح اجزای پروتئینی سرم خون در موش نژاد بالب سی

صفحات

 صفحه شروع 444 | صفحه پایان 452

چکیده

 زمینه و هدف: دارچین یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که در طب سنتی خواص درمانی زیادی دارد. هدف این مطالعه تعیین اثر عصاره دارچین بر روی سطوح اجزای پروتئینی سرم خون در موش نژاد بالب سی بود.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, تعداد 40 سر موش نر کوچک آزمایشگاهی نژاد بالب سی انتخاب شدند و به صورت تصادفی به 5 گروه شامل؛ کنترل, دارونما و 3 گروه تیمار تقسیم شدند. حیوانات گروه های تیمار به ترتیب سه دوز 50, 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم در روز از عصاره دارچین را به صورت تزریق درون صفاقی به مدت 20 روز دریافت کردند. گروه شاهد در این مدت هم حجم عصاره, سرم فیزیولوژی دریافت نمودند و در گروه کنترل تزریق انجام نشد. سپس با انجام خون گیری از قلب حیوانات, سطوح سرمی آلبومین, پره آلبومین آلفاگلبولین 1, آلفا گلبولین 2, بتا گلوبولین و گاما گلوبین ها اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: نتایج نشان داد که سطح پره آلبومین در دو گروه 100 و 200 تیمار دوزهای عصاره در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت (p<0.05), میزان آلفا گلوبولین 1 و بتا 2 گلوبولین در گروه دریافت کننده دوز 200, میزان آلفا گلوبولین 2 در گروه 100 و گاما در گروه 100 و 200 افزایش معنی داری داشت (p<0.05), ولی آلبومین در گروه 200 کمتر از گروه کنترل بود (p<0.05).نتیجه گیری: با توجه به نتایج, به نظر می رسد که عصاره دارچین قادر است تاثیر قابل ملاحظه در تولید گلبولین ها داشته باشد و کاهش سنتز آلبومین را می توان به عنوان یک نشانه در تغییر فعالیت سلول های کبدی در نظر گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدرسی، مهرداد. (1390). تاثیر عصاره دارچین بر روی سطوح اجزای پروتئینی سرم خون در موش نژاد بالب سی. ارمغان دانش، 16(5 (پی در پی 65))، 444-452. SID. https://sid.ir/paper/77460/fa

    Vancouver: کپی

    مدرسی مهرداد. تاثیر عصاره دارچین بر روی سطوح اجزای پروتئینی سرم خون در موش نژاد بالب سی. ارمغان دانش[Internet]. 1390؛16(5 (پی در پی 65)):444-452. Available from: https://sid.ir/paper/77460/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد مدرسی، “تاثیر عصاره دارچین بر روی سطوح اجزای پروتئینی سرم خون در موش نژاد بالب سی،” ارمغان دانش، vol. 16، no. 5 (پی در پی 65)، pp. 444–452، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/77460/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button