مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بازدارندگی عصاره میوه بلوط بر تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 149

چکیده

 مقدمه و هدف: در سال های اخیر با افزایش سویه های مقاوم به دارو در انواع ویروس ها, یافتن مواد طبیعی با خواص ضد ویروسی که دارای اثرات جانبی کمتری نیز باشند مورد توجه محققین قرار گرفته است. بلوط گیاهی است که دارای اثرات مختلف درمانی از جمله اثر ضد باکتریایی و قارچی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین حداقل غلظت کشنده عصاره هیدروالکلی گیاه بلوط روی ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک در کشت سلول کلیه نوزاد هامستر صورت گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی که در سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد, عصاره هیدروالکلی برگ های بلوط به روش خیساندن با اتانول 70 درصد تهیه شد. سلول کلیه نوزاد هامستر در محیط کشت حاوی 5 درصد سرم جنین گوساله در میکروپلیت های 48 خانه ای کشت گردید. پس از تعیین غلظت دارای 50 درصد سمیت عصاره بر روی سلول های مذکور, اثر ممانعت کنندگی (50 رصد بازدارنده) آن بر تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک در دو مرحله جلوگیری از اتصال و تکثیر بعد از اتصال ارزیابی گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری پروبیت تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: در بررسی غلظت دارای 50 درصد سمیت عصاره, تا غلظت 200 میلی گرم بر میلی لیتر هیچ گونه مرگ سلولی مشاهده نگردید. بر اساس آنالیز پروبیت, 50 درصد غلظت بازدارنده عصاره برای مرحله قبل از اتصال ویروس برابر 1.02 میلی گرم بر میلی لیتر و برای مرحله تکثیر بعد از اتصال برابر 0.257 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. بر اساس مدل پروبیت با افزایش غلظت عصاره درصد مهار اثر سیتوپاتیک در هر دو مرحله افزایش یافت (p<0.01).نتیجه گیری: عصاره هیدروالکلی میوه بلوط ضمن سمیت سلولی بسیار پایین, دارای اثر بازدارندگی قابل قبولی بر تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک در کشت سلول می باشد, لذا می تواند به عنوان یک داروی گیاهی مناسب مورد ارزیابی بیشتری قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، علی، مرادی، محمدتقی، ساعدی، مجتبی، سلیم زاده، لقمان، و رفیعیان، محمود. (1390). اثر بازدارندگی عصاره میوه بلوط بر تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک. ارمغان دانش، 16(2 (پی در پی 62))، 141-149. SID. https://sid.ir/paper/78204/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی علی، مرادی محمدتقی، ساعدی مجتبی، سلیم زاده لقمان، رفیعیان محمود. اثر بازدارندگی عصاره میوه بلوط بر تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک. ارمغان دانش[Internet]. 1390؛16(2 (پی در پی 62)):141-149. Available from: https://sid.ir/paper/78204/fa

    IEEE: کپی

    علی کریمی، محمدتقی مرادی، مجتبی ساعدی، لقمان سلیم زاده، و محمود رفیعیان، “اثر بازدارندگی عصاره میوه بلوط بر تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک،” ارمغان دانش، vol. 16، no. 2 (پی در پی 62)، pp. 141–149، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78204/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button