مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,381
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

142
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

روش های تشخیص آلودگی میکروبی در فرآورده های تغلیظ شده پلاکت

صفحات

 صفحه شروع 265 | صفحه پایان 274

کلیدواژه

چکیده

 سابقه و هدف: فرآورده های خونی خصوصا پلاکت ها, طی فرآیند تهیه و تولید در معرض آلودگی قرار می گیرند. مواردی از سپتی سمی و حتی شـوک و مـرگ ناشی از تزریق فرآورده های خونی خصوصا پلاکت که شرایط نگهداری در حرارت محیط (2 ±  22°C) را دارد, دیده شده است. در این تحقیق چهار روش تشخیص میکروبی روی 12 واحد پلاکت که توسط باکتری های شناخته شده با تعداد معین آلوده شده اند, با هم مورد مقایسه قرار گرفتند.مواد و روش ها: مطالعه انجام شده از نوع توصیفی بود. تعداد 12 واحد پلاکت کنسانتره در حداقل فاصله زمانی پس از تولید, تهیه شد. به 10 عدد از کیسه های پلاکت به طور جداگانه باکتری های استافیلوکوک اپیدرمیدیس واشریشیا کولی با تعداد 150, 15 و 5/1 عدد در هر میلی لیتر تزریق شده و دو کیسه نیز به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. کیسه هـای پلاکـت در حـرارت محیـط (±2 22°C) نگهـداری شـده, در فـواصل زمانی 24 ساعت تا 5 روز, از کیسـه در شرایـط استریل نمونه برداری شد. بـه چهـار روش زیـر نمونه هـا بـررسی شـدند: 1- کشـت 2- اندازه گیری pH توسط pH متر الکتریکی 3- اندازه گیری میزان گلوکز 4- تهیه اسمیر و رنگ آمیزی گرم.یافته ها: میانگین میزان pH درکیسه های پلاکت آلوده شده سیر نزولی بسیار منظمی را نشان داد, چنانچه در روز پنجم به طور میانگین به 2/6 رسید. اما در میزان pH کیسه های شاهد تغییرات نزولی بسیار مختصر بود. مقدار گلوکز اولیه کیسه های پلاکت به دلیل استفاده از دکستروز از نظر مقدار, بالاتر از 200 میلی گرم درصد بود. در کیسه هایی که توسط باکتری آلوده شده بودند نسبت به کیسه های شاهد مقدار گلوکز سیر تقریبا نزولی اما نه چندان منظم را نشان داد. بررسی های میکروب شناسی نشان داد که واحدهای پلاکتی که توسط اشریشیا کولی و استافیلوکوک اپیدرمیدیس با تعداد 150 عدد در هر میلی لیتر آلوده شده بودند همگی در روز دوم تحقیق کشت مثبت و اسمیر مثبت داشته اند. در واحدهایی که با تعداد کمتری باکتری آلوده شده بودند, نتایج کشت و اسمیر پس از 3 یا 4 روز مثبت شدند. در مورد کیسه های پلاکت شاهد, تا پایان تحقیق از نظر کشت میکروبی و لام رنگ آمیزی, منفی باقی ماندند.نتیجه گیری: با توجه به بررسی های به عمل آمده و مقایسه نتایج حاصله, اندازه گیری pH کیسه های حاوی پلاکت تغلیظ شده سریع ترین روش برای تشخیص آلودگی میکروبی در فرآورده های خونی می باشد. البته جهت مقایسه بین مقادیر به دست آمده بایستی میزان میانگین pH پلاکت تغلیظ شده از قبل تعیین شده باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیم خانی، منیره، علی زاده محمدشیر، زهرا، و عرفانی، یوسف. (1386). روش های تشخیص آلودگی میکروبی در فرآورده های تغلیظ شده پلاکت . پژوهشی خون، 4(4)، 265-274. SID. https://sid.ir/paper/78316/fa

    Vancouver: کپی

    رحیم خانی منیره، علی زاده محمدشیر زهرا، عرفانی یوسف. روش های تشخیص آلودگی میکروبی در فرآورده های تغلیظ شده پلاکت . پژوهشی خون[Internet]. 1386؛4(4):265-274. Available from: https://sid.ir/paper/78316/fa

    IEEE: کپی

    منیره رحیم خانی، زهرا علی زاده محمدشیر، و یوسف عرفانی، “روش های تشخیص آلودگی میکروبی در فرآورده های تغلیظ شده پلاکت ،” پژوهشی خون، vol. 4، no. 4، pp. 265–274، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78316/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button