مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

871
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعال شدن پلاکتی طی نگهداری در فرآورده های کنسانتره پلاکتی در آزمایشگاه کنترل کیفی سازمان انتقال خون ایران، سال 1383

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 169

چکیده

 سابقه و هدف: فعال شدن پلاکت ها سبب کاهش توانایی عملکرد آن ها می گردد و از این رو در بانک نگهداری فرآورده ها تلاش بر این است که آماده سازی و نگهداری پلاکت ها سبب فعال شدن آن ها نشود. دراین مطالعه با استفاده از فلوسیتومتری مارکرهای غشایی فعال شدن پلاکتی, CD63, CD62P را در فرآورده های پلاکتی که برای 3 روز تحت شرایط استاندارد بانک خون تهیه شده بودند, مورد ارزیابی قرار دادیم. مواد وروش ها: مطالعه انجام شده توصیفی بود و جمع آوری نمونه ها به صورت تصادفی صورت گرفت. 24 واحد پلاکت به صورت پلاسمای غنی از پلاکت تهیه شد و فرآورده های پلاکتی از نظر میزان اسیدیته و مارکرهای CD63, CD62P مورد بررسی قرار گرفت. به وسیله روش های آماری t- زوج(Paired t-test)  و (t-test) t, آنالیز آماری یافته ها انجام شد.یافته ها: در طی مدت 3روز اختلاف معنی داری در میزان اسیدیته و شمارش پلاکتی دیده نشد. میزان مارکرهای CD63, CD62P در طی مدت3 روز افزایش معنی داری نسبت به روز صفر نشان دادند (P<0.05).نتیجه گیری: مدت نگهداری از عوامل مهم در فعال شدن پلاکتی محسوب می گردد. همچنین می توان از دو مارکر فوق به عنوان ابزاری حساس در جهت کنترل کیفی فرآورده های پلاکتی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی فریزهندی، علی، آقایی پور، مهناز، و پورفتح اله، علی اکبر. (1384). ارزیابی فعال شدن پلاکتی طی نگهداری در فرآورده‌ های کنسانتره پلاکتی در آزمایشگاه کنترل کیفی سازمان انتقال خون ایران, سال 1383. پژوهشی خون، 2(5)، 163-169. SID. https://sid.ir/paper/78711/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی فریزهندی علی، آقایی پور مهناز، پورفتح اله علی اکبر. ارزیابی فعال شدن پلاکتی طی نگهداری در فرآورده‌ های کنسانتره پلاکتی در آزمایشگاه کنترل کیفی سازمان انتقال خون ایران, سال 1383. پژوهشی خون[Internet]. 1384؛2(5):163-169. Available from: https://sid.ir/paper/78711/fa

    IEEE: کپی

    علی سلیمانی فریزهندی، مهناز آقایی پور، و علی اکبر پورفتح اله، “ارزیابی فعال شدن پلاکتی طی نگهداری در فرآورده‌ های کنسانتره پلاکتی در آزمایشگاه کنترل کیفی سازمان انتقال خون ایران, سال 1383،” پژوهشی خون، vol. 2، no. 5، pp. 163–169، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78711/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button