مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حذف آلرژن غذایی بر علایم بیماری و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 91

چکیده

 زمینه و هدف: سندرم روده تحریک پذیر یکی از شایع ترین اختلالات عملکردی دستگاه گوارش است که با علایم درد یا احساس ناراحتی در شکم به همراه اختلال در دفع (تواتر دفع یا قوام مدفوع) تظاهر پیدا می کند. اگر چه علت دقیق و اصلی این بیماری هنوز مشخص نشده؛ ولی عواملی از قبیل عوامل روحی - روانی و آلرژی به برخی مواد غذایی مطرح هستند. این مطالعه به منظور تعیین اثر حذف آلرژن غذایی بر علایم بیماری و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر انجام شد.روش بررسی: این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 100 بیمار (66 زن و 34 مرد) مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر ارجاع شده به کلینیک گوارش مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) تبریز در سال 1390 انجام شد. آلرژی غذایی و نوع آن بررسی و اثر قطع آلرژن به مدت یک ماه روی کیفیت زندگی بیماران, شدت درد و علایم بیماری بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-16, student’s t-test,Chi-Square  و Fisher’s exat test تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: بیماران در محدوده سنی 43-15 سالگی قرار داشتند. آنتی بادی اختصاصی علیه ماده غذایی آلرژن در 31 نفر (31 درصد) مثبت بود و بیشترین آلرژی غذایی به بادام زمینی در 5 بیمار (16.1 درصد) مشاهده شد. میانگین طول مدت بیماری در بیماران با آلرژی غذایی 4.5±2.6 سال و در گروه بدون آلرژی 3.5±2.9 سال بود که تفاوت آن از لحاظ آماری معنی دار نبود. تغییرات مربوط به کیفیت زندگی بیماران با آلرژی بعد از یک ماه پرهیز از غذای آلرژن از نظر آماری معنی دار بود (P<0.05)؛ ولی تغییرات مربوط به علایم بیماری از قبیل شدت دفع بلغم و گاز معنی دار نبود.نتیجه گیری: با توجه به فراوانی نسبتا بالای آلرژی غذایی در سندرم روده تحریک پذیر و وجود تفاوت معنی دار از نظر تغییرات کیفیت زندگی و شدت درد شکمی بعد از یک ماه پرهیز از عامل آلرژن به نظر می رسد که انجام تست آلرژی غذایی در همه مبتلایان مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقدس زاده، مجید، فتاحی، ابراهیم، بنیادی، محمدرضا، و شیرزاده، مهدی. (1391). اثر حذف آلرژن غذایی بر علایم بیماری و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 14(3 (پی در پی 43))، 87-91. SID. https://sid.ir/paper/79163/fa

    Vancouver: کپی

    مقدس زاده مجید، فتاحی ابراهیم، بنیادی محمدرضا، شیرزاده مهدی. اثر حذف آلرژن غذایی بر علایم بیماری و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1391؛14(3 (پی در پی 43)):87-91. Available from: https://sid.ir/paper/79163/fa

    IEEE: کپی

    مجید مقدس زاده، ابراهیم فتاحی، محمدرضا بنیادی، و مهدی شیرزاده، “اثر حذف آلرژن غذایی بر علایم بیماری و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 14، no. 3 (پی در پی 43)، pp. 87–91، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79163/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button