مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

757
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

501
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی ریشه گیاه شلغم روی گلوکز سرم و لیپیدهای خون موش های صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 42

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت یک بیماری متابولیک است که سبب اختلال در متابولیسم کربوهیدرات و لیپیدها می گردد. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره آبی ریشه گیاه شلغم روی گلوکز سرم و لیپیدهای خون موش های صحرایی دیابتی شده با آلوکسان انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 5 گروه 8 تایی شامل چهار گروه دیابتی (کنترل دیابتی, مت فورمین 50 mg/kg/bw, عصاره آبی ریشه گیاه شلغم 200 mg/kg و عصاره آبی ریشه گیاه شلغم400 mg/kg ) و یک گروه کنترل سالم تقسیم شدند. دیابت شدید به وسیله تزریق آلوکسان با دوز150 mg/kg/bw القا گردید. دو هفته پس از تزریق موش های با گلوکز سرم ناشتای بیش از 350 mg/dl وارد مطالعه شدند. تمام تیمارها به صورت روزانه با روش گاواژ با حجم یکسان و به مدت 28 روز متوالی انجام گردید. تمام تیمارهای روزانه به روش گاواژ در حجم یکسان انجام شد. گروه های کنترل نیز روزانه مورد گاواژ با نرمال سالین قرار گرفتند. گلوکز سرم ناشتای موش ها در روزهای نخست, چهاردهم و بیست و نهم ارزیابی شد. در روز 29 ام از همه حیوانات خونگیری قلبی انجام شد و غلظت های پلاسمایی گلوکز سرم, کلسترول تام, تری گلیسیرید,LDL  کلسترول و HDL کلسترول و همچنین آنزیم های کبدی آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) با استفاده از کیت های استاندارد و دستگاه اتوآنالایزر مورد سنجش قرار گرفت.یافته ها: در موش های دیابتی میانگین سطح گلوکز سرم (حدود 4.5 برابر), کلسترول تام, تری گلیسیرید, AST, ALT (هر کدام تقریبا 2.5 برابر) و LDL کلسترول (حدود 2 برابر) در مقایسه با گروه کنترل سالم افزایش یافت (P<0.05). عصاره آبی ریشه گیاه شلغم در هیچ کدام از دوزها اثرات کاهنده گلوکز سرم را نشان نداد؛ اما توانست در هر دو دوز افزایش کلسترول, تری گلیسیرید, LDL کلسترول و ALT را به طور معنی داری مهار کند(P<0.05) . در حالی که نتوانست از افزایش AST در موش های دیابتی جلوگیری نماید.نتیجه گیری: مصرف عصاره آبی ریشه گیاه شلغم در هر دو دوز 200 mg/kg/bw و 400 در موش های دیابتی سبب کاهش سطوح کلسترول تام, تری گلیسیرید,LDL  کلسترول و ALT گردید؛ ولی این عصاره اثری بر گلوکز سرم و AST آن ها نداشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسن پورفرد، محمد، ناصح، قدرت اله، لطفی، نسیم، و حسینی، مهران. (1394). اثر عصاره آبی ریشه گیاه شلغم روی گلوکز سرم و لیپیدهای خون موش های صحرایی دیابتی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 17(4 (پی در پی 56))، 36-42. SID. https://sid.ir/paper/79213/fa

Vancouver: کپی

حسن پورفرد محمد، ناصح قدرت اله، لطفی نسیم، حسینی مهران. اثر عصاره آبی ریشه گیاه شلغم روی گلوکز سرم و لیپیدهای خون موش های صحرایی دیابتی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1394؛17(4 (پی در پی 56)):36-42. Available from: https://sid.ir/paper/79213/fa

IEEE: کپی

محمد حسن پورفرد، قدرت اله ناصح، نسیم لطفی، و مهران حسینی، “اثر عصاره آبی ریشه گیاه شلغم روی گلوکز سرم و لیپیدهای خون موش های صحرایی دیابتی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 17، no. 4 (پی در پی 56)، pp. 36–42، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79213/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا