مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

929
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد باکتریایی عصاره های شاهتره، بن سرخ، شنگ، شمشاد اناری و دو گونه آویشن بومی لرستان

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 35

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه منابع گیاهی به عنوان جانشین مواد شیمیایی در داروها و مواد غذایی مورد توجه روزافزون قرار گرفته و یافتن اثر ضدمیکروبی گیاهانی که قرن ها به طور سنتی مصرف خوراکی و دارویی شده اند, از اولویت بیشتری برخوردار است. این مطالعه به منظور تعیین اثرات ضدباکتریایی عصاره های چهار گونه گیاه خوراکی بن سرخ, شنگ, شاهتره, دو گونه آویشن و شمشاد اناری روی شش باکتری شاخص گرم مثبت و منفی انجام شد.روش بررسی: این مطالعه in vitro در پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی لرستان طی سال 1384 انجام گرفت. پودر گیاهان در سایه خشک و در هگزان حل شد. پس از طی چند مرحله صاف و تبخیر نمودن ماده غلیظی به دست آمد که در بافر فسفات حل و استفاده شد. آزمایش باکتری شناسی به روش برات میکرو دایلوشن و دیسک دیفیوژن انجام گرفت و حداقل غلظت مهار کنندگی MIC و کشندگی MBC باکتریایی عصاره ها مشخص و با کنترل آنتی بیوتیک مقایسه گردید.یافته ها: عصاره شاهتره در غلظت470mg/ml  از رشد اشرشیاکلی جلوگیری نمود. به روش دیسک دیفیوژن ها 11 میلی متر هاله عدم رشد در اطراف دیسک شاهتره مشاهده شد. عصاره شمشاد اناری بر ضد استاف ارئوس MIC=320mg/ml  اثر باکتریواستاتیکی و در غلظت  MBC=80mg/mlاثر باکتریوسیدی نشان داد. عصاره آویشن الیگودرز در غلظت MIC=235mg/ml  بر استاف ارئوس موثر بود. هاله عدم رشد اشرشیاکلی در اطراف دیسک این آویشن به قطر 16 میلی متر مشاهده شد.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره شاهتره , شمشاد اناری و آویشن دارای اثرات ضدمیکروبی بوده و کاربرد آنها در صنایع دارویی, بهداشتی و غذایی توصیه می گردد. 

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طالعی، غلامرضا، مشکوه السادات، محمدهادی، و موسوی، سیده زهرا. (1387). اثر ضد باکتریایی عصاره های شاهتره, بن سرخ, شنگ, شمشاد اناری و دو گونه آویشن بومی لرستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 10(1 (پی در پی 25))، 31-35. SID. https://sid.ir/paper/79602/fa

    Vancouver: کپی

    طالعی غلامرضا، مشکوه السادات محمدهادی، موسوی سیده زهرا. اثر ضد باکتریایی عصاره های شاهتره, بن سرخ, شنگ, شمشاد اناری و دو گونه آویشن بومی لرستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1387؛10(1 (پی در پی 25)):31-35. Available from: https://sid.ir/paper/79602/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا طالعی، محمدهادی مشکوه السادات، و سیده زهرا موسوی، “اثر ضد باکتریایی عصاره های شاهتره, بن سرخ, شنگ, شمشاد اناری و دو گونه آویشن بومی لرستان،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 10، no. 1 (پی در پی 25)، pp. 31–35، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79602/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button