مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

646
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

467
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کلرور روی خوراکی بر میزان گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین های سرم

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 زمینه و هدف: روی یکی از عناصر ضروری برای حیات موجودات زنده است و از طرق مختلف وارد بدن می شود. از آنجایی که این عنصر در بسیاری از فرایندهای سلولی از جمله کانال های کلسیمی اثر می گذارد؛ این مطالعه به منظور تعیین اثر کلرور روی خوراکی بر میزان گلوکز, انسولین, لیپوپروتئین های سرم و آنزیم های کبدی موش صحرایی نر انجام گرفت.روش بررسی: این مطالعه تجربی روی 48 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 7- 5 ماهه با میانگین وزنی 200 گرم انجام شد. موش ها به صورت تصادفی در چهار گروه دوازده تایی شامل یک گروه شاهد (A) و سه گروه آزمایشی (B, C, D) قرار گرفتند. موش های گروه های آزمایشی B, C و D به ترتیب از آب حاوی کلرور روی با مقادیر 50, 100 و 200 میلی گرم بر لیتر به مدت چهار هفته استفاده کردند و موش های گروه شاهد در طی این مدت از آب آشامیدنی معمولی استفاده کردند. در پایان دوره حیوانات با کلروفرم بیهوش و از وریدهای گردن خونگیری انجام شد. سپس میزان گلوکز, انسولین, لیپوپروتئین های سرم و آنزیم های کبدی شامل (Aspartat Amino Transferase) AST و ALT ((Alanine Amino Transferase اندازه گیری شد. داده های به دست آمده با نرم افزار SPSS-11 و آزمون های آماری آنالیز واریانس و توکی تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: میزان LDL گروه آزمایشی13.4±2.8 mg/dl B , LDL گروه آزمایشی 14.6±6.3 mg/dl C و LDL گروه آزمایشی 2.8±0.9 mg/dl D کاهش معنی داری را نسبت به مقادیر کلسترول گروه 125.5±4.9 mg/dl) A, (P<0.05, HDL گروه  A(80.5±3.8 mg/dl, P<0.05) و LDL گروه A 30.3±3.2 mg/dl),(P<0.05 نشان داد. مقایسه گلوکز, انسولین, تری گلیسرید و آنزیم های کبدی گروه های مورد بررسی تفاوت معنی داری را نشان نداد.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که کلرور روی در آب آشامیدنی باعث کاهش میزان لیپوپروتئین های سرم موش های صحرایی نر می گردد و این کاهش با میزان کلرور روی دریافتی ارتباطی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهرکی، محمدرضا، میرشکاری، حمیده، شهرکی، احمدرضا، و اله آبادی، اسماعیل. (1390). اثر کلرور روی خوراکی بر میزان گلوکز, انسولین, لیپوپروتئین های سرم. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 13(1 (پی در پی 37))، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/79718/fa

    Vancouver: کپی

    شهرکی محمدرضا، میرشکاری حمیده، شهرکی احمدرضا، اله آبادی اسماعیل. اثر کلرور روی خوراکی بر میزان گلوکز, انسولین, لیپوپروتئین های سرم. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1390؛13(1 (پی در پی 37)):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/79718/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا شهرکی، حمیده میرشکاری، احمدرضا شهرکی، و اسماعیل اله آبادی، “اثر کلرور روی خوراکی بر میزان گلوکز, انسولین, لیپوپروتئین های سرم،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 13، no. 1 (پی در پی 37)، pp. 1–7، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79718/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا