مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,036
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

743
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کنترل و نظارت بر مواد غذایی عرضه شده به دانش آموزان و میزان آگاهی تغذیه ای بهداشتی اولیا و مربیان مدارس محدوده پایگاه تحقیقات جمعیتی خرم آباد در سال تحصیلی 86-1387

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 87

چکیده

 مقدمه: تغذیه مناسب از مهم ترین نیازهای تامین سلامت جسمی, فکری و به عبارتی رکن اساسی سلامت جامعه است. ارائه رژیم غذایی مناسب به کودکان, نگهداری و توزیع مطلوب, همچنین کنترل محل نگهداری و توزیع مواد غذایی در مدارس بسیار مهم است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی کنترل و نظارت بر نحوه عرضه و توزیع مواد غذایی به دانش آموزان و میزان آگاهی تغذیه ای بهداشتی اولیا و مربیان مدارس ابتدایی خرم آباد انجام گرفت.مواد و روش ها: مطالعه حاضر با روش توصیفی- مقطعی روی 39 مدرسه ابتدایی با 5695 دانش آموز دختر و پسر پایه های اول تا پنجم دبستان های ناحیه یک شهرستان خرم آباد انجام شد. برای بررسی وضعیت نظارت بر عرضه و توزیع مواد غذایی به دانش آموزان و سنجش میزان آگاهی های تغذیه ای بهداشتی اولیا و مربیان سرشماری به عمل آمد و نمونه های والدین از طریق تلفیقی از نمونه گیری طبقه ای, خوشه ای دو مرحله ای و سرانجام سیستماتیک انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات از طریق دو پرسشنامه خودساخته بود که با مراجعه حضوری, مشاهده و مصاحبه تکمیل گردید. سپس جهت توصیف داده ها از جداول توزیع فراوانی و آزمون های استقلال مجذور کای دو و نیز از نرم افزارSPSS  نسخه 15 استفاده شد.یافته ها: از مجموع 39 مدرسه 29.7 درصد دارای بوفه بودند از این تعداد تنها 40.5 درصد دارای مربی بهداشت بودند. تعداد دانش آموزان مدارس مزبور به طور میانگین 175.7±107.6 بوده که از 53 تا 454 نفر متغیر بوده است. سطح آگاهی اولیا و مربیان مدارس نسبت به نحوه نظارت و کنترل بر عرضه مواد غذایی در بوفه ها 61.5 درصد نسبتا خوب بودند به طوری که بین دارا بودن بوفه و آگاهی اولیا و مربیان مدارس نسبت به نحوه نظارت و کنترل بر عرضه و توزیع مواد غذایی ارتباط معنی داری وجود داشت (P – 0.025). نظارت کارشناسان بهداشتی بر عرضه مواد غذایی در بوفه ها 14.5 درصد در حد ضعیف بوده است.بحث و نتیجه گیری: این بررسی نشان داد داشتن مکانی مناسب و بهداشتی برای عرضه و توزیع مواد غذائی درمدارس ضروری است. با توجه به نیاز دانش اموزان به میان وعده غذائی مناسب در محیط مدرسه نظارت بیشتر مسوولین مدرسه و کارشناسان بهداشت اهمیت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهانبانی، ناهید، ابراهیم زاده، فرزاد، سلیم، کتایون، مردانی، مهناز، و ماهوتی، فرشته. (1389). بررسی کنترل و نظارت بر مواد غذایی عرضه شده به دانش آموزان و میزان آگاهی تغذیه ای بهداشتی اولیا و مربیان مدارس محدوده پایگاه تحقیقات جمعیتی خرم آباد در سال تحصیلی 86-1387. یافته، 12(3 (پیاپی 45))، 79-87. SID. https://sid.ir/paper/79794/fa

    Vancouver: کپی

    جهانبانی ناهید، ابراهیم زاده فرزاد، سلیم کتایون، مردانی مهناز، ماهوتی فرشته. بررسی کنترل و نظارت بر مواد غذایی عرضه شده به دانش آموزان و میزان آگاهی تغذیه ای بهداشتی اولیا و مربیان مدارس محدوده پایگاه تحقیقات جمعیتی خرم آباد در سال تحصیلی 86-1387. یافته[Internet]. 1389؛12(3 (پیاپی 45)):79-87. Available from: https://sid.ir/paper/79794/fa

    IEEE: کپی

    ناهید جهانبانی، فرزاد ابراهیم زاده، کتایون سلیم، مهناز مردانی، و فرشته ماهوتی، “بررسی کنترل و نظارت بر مواد غذایی عرضه شده به دانش آموزان و میزان آگاهی تغذیه ای بهداشتی اولیا و مربیان مدارس محدوده پایگاه تحقیقات جمعیتی خرم آباد در سال تحصیلی 86-1387،” یافته، vol. 12، no. 3 (پیاپی 45)، pp. 79–87، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79794/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button