مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

953
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت فلوئور در منابع آب های آشامیدنی و خطر احتمالی آن بر ساکنین منطقه سوری، لرستان

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 85

چکیده

 مقدمه: فلوئور عنصری ضروری برای سلامت دندان و استخوان است که بخش عمده آن از طریق آب آشامیدنی وارد بدن انسان می­ شود. با این وجود, غلظت بالای این عنصر, خطر ابتلا به بیماری فلوئوروزیس دندانی و استخوانی را افزایش می­ دهد. شرایط اقلیم و میانگین دما و همچنین میزان دریافت آب بر جذب فلوئور در بدن اثر گذار می­ باشند. بازدیدهای محلی نشانه هایی از دندانهای مبتلا به فلوئوروزیس دندانی در ساکنین منطقه سوری را نشان داد و از انجا که مطالعات کتابخانه­ ای هیچ پژوهشی را در این ارتباط در منطقه مورد مطالعه نشان نداد, لذا هدف از این مطالعه تعیین غلظت فلوئور در آب­ های آشامیدنی منطقه سوری در استان لرستان, تعیین دوز بهینه و مقدار مصرفی آن در گروه­ های سنی مختلف می­ باشد. مواد و روش ­ ها: جهت تعیین غلظت فلوئور در آب آشامیدنی و ارزیابی ریسک احتمالی در منطقه سوری, لرستان, در آذر ماه 1395, 19 نمونه آب شامل 4 نمونه از چشمه و 15 نمونه از چاه آشامیدنی و از هر منبع یک نمونه برداشته شد. یافته ­ ها: میانگین غلظت فلوئور در نمونه­ های آب 26/1 با گستره 67/0 تا 9/1 میلی گرم بر لیتر بدست آمد. دوز بهینه مصرف فلوئور 79/0 میلی گرم بر لیتر محاسبه شد و با در نظر گرفتن فلوئور موجود در آب آشامیدنی منطقه سوری, مقدار جذب فلوئور در گروه­ های سنی بزرگسالان, کودکان و نوزادان به ترتیب, 6/0, 86/1 و 13/4 برابر کمینه ریسک (05/0 میلی گرم بر کیلوگرم در روز) است. نوزادان, کودکان و بزرگسالان به ترتیب در معرض خطر ابتلا به بیماری فلوئوروزیس دندانی هستند. بحث و نتیجه ­ گیری: غلظت فلوئور در 42 درصد نمونه­ های آب بالاتر از 5/1 میلی گرم بر لیتر, استاندارد سازمان بهداشت جهانی بود که باعث افزایش بیماری فلوئوروزیس دندانی در ساکنین منطقه شده است. افزایش جذب فلوئوراید بویژه به همراه عدم آگاهی ساکنین منطقه منجر به بیماری فلوئوروزیس دندانی در ساکنین منطقه می­ شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رشوندی، سارا، بطالبلویی، صدیقه، امانی پور، حکیمه، و کتابداری، محمدرضا. (1398). بررسی غلظت فلوئور در منابع آب های آشامیدنی و خطر احتمالی آن بر ساکنین منطقه سوری, لرستان. یافته، 21(3 (پیاپی 81) )، 76-85. SID. https://sid.ir/paper/79879/fa

    Vancouver: کپی

    رشوندی سارا، بطالبلویی صدیقه، امانی پور حکیمه، کتابداری محمدرضا. بررسی غلظت فلوئور در منابع آب های آشامیدنی و خطر احتمالی آن بر ساکنین منطقه سوری, لرستان. یافته[Internet]. 1398؛21(3 (پیاپی 81) ):76-85. Available from: https://sid.ir/paper/79879/fa

    IEEE: کپی

    سارا رشوندی، صدیقه بطالبلویی، حکیمه امانی پور، و محمدرضا کتابداری، “بررسی غلظت فلوئور در منابع آب های آشامیدنی و خطر احتمالی آن بر ساکنین منطقه سوری, لرستان،” یافته، vol. 21، no. 3 (پیاپی 81) ، pp. 76–85، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button