Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,031
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان استرس حرارتی کارکنان نانوایی های صنعتی و سنتی خرم آباد با استفاده از شاخص WBGT در تابستان 95

صفحات

 صفحه شروع 74 | صفحه پایان 84

کلیدواژه

چکیده

 مقدمه: استرس حرارتی یک واکنش فیزیولوژیک در برابر فشار گرمایی محیط است. هدف از این مطالعه بررسی میزان استرس حرارتی در نانوایی های صنعتی و سنتی خرم آباد با استفاده از شاخص(WBGT) Wet-bulb globe temperature می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه به روش توصیفی-تحلیلی مقطعی صورت گرفت. از 267 نانوایی خرم آباد 202 نانوایی صنعتی و 65 نانوایی سنتی است. تعداد 88 نانوایی به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. با استفاده از دستگاه WBGT پارامترهای دمای خشک, تر, گوی سان و رطوبت اندازه گیری شدند. سپس استرس حرارتی با استفاده از شاخصWBGT در مرداد ماه و ساعات کاری (11: 30-13) در محل استقرار کارگران اندازه گیری شد. یافته ها: طبق نتایج, نانوایی های سنتی نسبت به صنعتی استرس حرارتی بالاتری را نشان دادند. میانگین شاخص WBGT به صورت جداگانه در نانوایی های سنتی oC 69/6 ± 49/44 و در نانوایی های صنعتی 88/39 ± 38/43 بوده است. میانگین مقادیر شاخص WBGT در نانوایی های سنتی انحراف بیشتری را نسبت به نانوایی های صنعتی از حد مجازدارد. تحلیل نتایج با استفاده از آزمون t مستقل نشان داد که بین میانگین دمای تر محیط, دمای گوی سان, رطوبت وWBGT در نانوایی های صنعتی و سنتی تفاوت معنی دار وجود دارد. (P<0. 05). بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه میزان استرس حرارتی بالاتر از حد استاندارد بوده است. که نشان دهنده وضعیت استرس گرمایی نگران کننده در نانوایی های شهر خرم آباد است. و در نتیجه برنامه ریزی در جهت کنترل استرس های حرارتی در نانوایی های شهر خرم آباد ضروری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رشیدی، رجب، حق شناس دارونه، زهرا، مهدوی، سکینه، رکرک، عاطفه، و الماسیان، محمد. (1397). بررسی میزان استرس حرارتی کارکنان نانوایی های صنعتی و سنتی خرم آباد با استفاده از شاخص WBGT در تابستان 95. یافته، 20(4 (پیاپی 78) )، 74-84. SID. https://sid.ir/paper/79951/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدی رجب، حق شناس دارونه زهرا، مهدوی سکینه، رکرک عاطفه، الماسیان محمد. بررسی میزان استرس حرارتی کارکنان نانوایی های صنعتی و سنتی خرم آباد با استفاده از شاخص WBGT در تابستان 95. یافته[Internet]. 1397؛20(4 (پیاپی 78) ):74-84. Available from: https://sid.ir/paper/79951/fa

    IEEE: کپی

    رجب رشیدی، زهرا حق شناس دارونه، سکینه مهدوی، عاطفه رکرک، و محمد الماسیان، “بررسی میزان استرس حرارتی کارکنان نانوایی های صنعتی و سنتی خرم آباد با استفاده از شاخص WBGT در تابستان 95،” یافته، vol. 20، no. 4 (پیاپی 78) ، pp. 74–84، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79951/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا