مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,177
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

راندمان کلر زنی آب آشامیدنی شهر خرم آباد با تغییرات کدورت

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 34

کلیدواژه

چکیده

 یکی از پارامترهایی که راندمان کلرزنی آب را تحت تاثیر قرار می دهد, کدورت آب است؛ به طوری که در کدورتهای بالا میزان اثر گذاری کلر بر روی باکتری ها کاهش پیدا می کند.مطالعه انجام شده یک مطالعه توصیفی است, که چشمه های تامین کننده آب شرب شهر خرم آباد را مورد بررسی قرار داده است. نمونه گیری به صورت هفتگی از چشمه ها انجام گرفت, بدین صورت که از هر چشمه قبل از کلرزنی یک سری نمونه سه تایی و بعد از کلر زنی سه سری نمونه سه تایی گرفته شد, سپس با استفاده از تیوسولفات سدیم, کلر موجود در سری اول سریعا و کلر موجود در سری های دوم و سوم به ترتیب 15و 30 دقیقه بعد از نمونه گیری حذف شد. نمونه ها جهت انجام آزمایشهای کلیفرم کل, اشرشیا کلی و کدورت سریعا (در زمانی کمتر از 2 ساعت) به آزمایشگاه منتقل شد.نتایج نشان داده است که میزان کدورت آب در اواخر اسفند و فروردین ماه به میزان قابل توجهی افزایش می یابد و به بالای استاندارد سازمان بهداشت جهانی می رسد, که این افزایش کدورت با راندمان کلرزنی آب فورا پس از کلرزنی, رابطه مثبت دارد. یعنی تعداد باکتریهای کلیفرم و اشرشیاکلی افزایش می یابد؛ اما با گذشت زمان تماس آب با کلر, یعنی 15 و 30 دقیقه بعد از کلرزنی هیچگونه رابطه معنی داری بین کدورت و راندمان کلرزنی مشاهده نمی شود. بنابراین توصیه می شود از تزریق فوری آب چشمه ها بعد از کلرزنی به داخل شبکه های توزیع اجتناب گردد و حداقل به مدت 15 دقیقه در مخازن ذخیره, نگهداری شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گودینی، حاتم. (1380). راندمان کلر زنی آب آشامیدنی شهر خرم آباد با تغییرات کدورت. یافته، 3(11)، 29-34. SID. https://sid.ir/paper/80038/fa

    Vancouver: کپی

    گودینی حاتم. راندمان کلر زنی آب آشامیدنی شهر خرم آباد با تغییرات کدورت. یافته[Internet]. 1380؛3(11):29-34. Available from: https://sid.ir/paper/80038/fa

    IEEE: کپی

    حاتم گودینی، “راندمان کلر زنی آب آشامیدنی شهر خرم آباد با تغییرات کدورت،” یافته، vol. 3، no. 11، pp. 29–34، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80038/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button