مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله همایش

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

461
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

152
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

بررسی استفاده از نیروی کار در تولید و تبدیل چغندرقند در استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 با توجه به اهمیت تولید چغندرقند در کشور از نظر تولید قند و شکر و فراورده های مختلف، شناخت و بررسی جنبه های اقتصادی آن از اهمیت خاصی برخوردار است. از جمله مهم ترین بعد اقتصادی چغندرقند، مساله اشتغالزایی این محصول می باشد که در این زمینه تاکنون تحقیقی صورت نپذیرفته است. برای مبنا در مطالعه جاری ابتدا داده ها و اطلاعات لازم جهت تعیین میزان استفاده از نیروی کار جاری و بهینه زراعت چغندرقند با تکنولوژی متفاوت از طریق روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده و تکمیل پرسشنامه حسابداری مزرعه از جامعه مورد پژوهش که شامل چغندر کاران استان اصفهان بود، اخذ گردید. همچنین نیروی کار لازم برای حمل و تبدیل چغندرقند به هر تن شکر ناخالص با استفاده از اطلاعات پرسشنامه ای بدست آمد. بر اساس نتایج بدست آمده، به طور متوسط 157.04 روز-نفر نیروی کار در هر هکتار تولید چقندر قند استفاده می شود که از این میزان 3.31 روز-نفر شامل نیروی کار راننده و 129.02 روز-نفر نیروی کا کارگر و 24.71 روز- نفر نیروی کار مدیریتی می باشد. در بین فعالیت های مختلف زراعی بیشترین میزان استفاده از نیروی کار بترتیب مربوط به وجین و تنک کاری (39.7%)، برداشت (32.5%) و آبیاری (25.3%) بوده است. از نظر استفاده از نیروی کار راننده نیزنتایج نشان داد 77.9 درصد از این نیروی کار در فعالیت های مربوط به آماده سازی زمین مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج همچنان نشان داد استفاده از نیروی کار برای هر تن چغندرقند و شکر ناخالص بطور متوسط برای حمل هر تن محصول چغندر و شکر ناخالص بطور متوسط به ترتیب معادل 5.45 و 34.13 روز -نفر بدست آمد. میزان اشتغال بهینه در هر هکتار چغندر قند، 177.27 روز-نفر و پتانسیل بالقوه این محصول در افزایش اشتغال 20.24 روز-نفر بدست آمد. بررسی مراحل دیگر نشان داد، به طور متوسط برای حمل هر تن محصول چغندرقند از مناطق تولید استان، 0.35 روز-نفر نیروی کار شامل راننده و کمک راننده نیاز است که این میزان برای حمل هر تن شکر ناخالص معادل 2.0317 روز-نفر می باشد. متوسط زمان بارگیری محصول چغندرقند در مزرعه 2.043 ساعت و برای انتقال محصول به کارخانه و تحویل آن به ترتیب 5.081 و 6.296 ساعت بدست آمده است. در مرحله تبدیل نتایج حاکی از این است که به ازای تولید هر تن تولید شکر ناخالص در کارخانجات قند استان اصفهان، به طور متوسط 7.17 نیروی کار به صورت روز-نفر مشغول به کار می باشند. نتایج کلی طرح نشان داد، به طور متوسط 43.33 روز- نفر در مجموع مراحل تولید، حمل و تبدیل چغندرقند و تولید هر تن شکر ناخالص مشغول کار بوده اند که این میزان از 34.37 روز-نفر در کشت نیمه مکانیزه تا 49.07 روز-نفر در کشت سنتی متغیر بوده است. علاوه بر این نتایج نشان داد 78.76 درصد نیروی کار در مرحله تولید، 4.68 درصد در مرحله حمل و 16.54 درصد در مرحله تبدیل چغندرقند برای تولید هر تن شکر ناخالص مورد استفاده قرار گرفته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیکویی، علیرضا، سلیمانی پور، احمد، و باقری، ابوالقاسم. (1384). بررسی استفاده از نیروی کار در تولید و تبدیل چغندرقند در استان اصفهان. کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران. SID. https://sid.ir/paper/812123/fa

    Vancouver: کپی

    نیکویی علیرضا، سلیمانی پور احمد، باقری ابوالقاسم. بررسی استفاده از نیروی کار در تولید و تبدیل چغندرقند در استان اصفهان. 1384. Available from: https://sid.ir/paper/812123/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا نیکویی، احمد سلیمانی پور، و ابوالقاسم باقری، “بررسی استفاده از نیروی کار در تولید و تبدیل چغندرقند در استان اصفهان،” presented at the کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران. 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/812123/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button