مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

934
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات قلبی و عروقی عصاره خیسانده میوه زرشک بر رت های مبتلا به فشار خون بالا و مکانیسم های احتمالی آن

صفحات

 صفحه شروع 6 | صفحه پایان 12

چکیده

 اثرات عصاره آبی میوه زرشک بر فشارخون رت های بیهوش مبتلا به هیپرتانسیون و نیز بر پاسخ انقباضی بستر عروقی مزانتر به پتاسیم کلرید مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه, 17 رت نر از نژاد اسپراگ داولی با وزن 200 تا 250 گرم مورد بررسی قرار گرفتند. هیپرتانسیون با تزریق نمک دزکسی کورتیکواسترون استات (دوکا,20 mg/kg , زیر جلدی, دوبار در هفته و به مدت پنج هفته) و نیز جایگزینی آب آشامیدنی توسط محلول کلرید سدیم 1درصد ایجاد گردید. پس از پنج هفته, حیوانات با تیتوپنتال سدیم 30 mg/kg, به صورت داخل صفاقی) بیهوش شدند.سپس فشارخون شریانی به طریقه مستقیم اندازه گیری شد. فشارخون متوسط شریانی در رت های مبتلا به فشار خون, 231.4±6.4 mmHg بود.تجویز داخل وریدی عصاره آبی میوه زرشک فشار را کاهش داد. در یک سری دیگر از آزمایشات بستر عروقی مزانتر از بدن حیوانات جدا شده و با کلرید پتاسیم (40mM) منقبض گردید. سپس غلظت های مختلفی از عصاره آبی اضافه شد که سبب کاهش اثرات انقباضی کلرید پتاسیم گردید. مجاورت بستر عروقی مزانتر با ایندومتاسین (به میزان 10-5 مولار به مدت 20 دقیقه) و با نیتروال آرژنین متیل استر (10-4 مولار به مدت 20 دقیقه) تغییری در پاسخ های زرشک ایجاد نکرد. نتایج حاضر بیانگر آن است که اثرات ضد فشارخون عصاره آبی زرشک, احتمالا از طریق کاهش مقاومت کل عروق محیطی ایجاد می گردد. همچنین این اثر زرشک از طریق  سنتز پروستا گلاندین ها و فعال شدن مسیر ال - آرژنین نیتریک اکساید اعمال نمی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاتحی حسن آباد، زهرا، قربانی، احمد، و فاتحی، محمد. (1382). بررسی اثرات قلبی و عروقی عصاره خیسانده میوه زرشک بر رت های مبتلا به فشار خون بالا و مکانیسم های احتمالی آن. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 10(4 (مسلسل 30))، 6-12. SID. https://sid.ir/paper/81801/fa

    Vancouver: کپی

    فاتحی حسن آباد زهرا، قربانی احمد، فاتحی محمد. بررسی اثرات قلبی و عروقی عصاره خیسانده میوه زرشک بر رت های مبتلا به فشار خون بالا و مکانیسم های احتمالی آن. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1382؛10(4 (مسلسل 30)):6-12. Available from: https://sid.ir/paper/81801/fa

    IEEE: کپی

    زهرا فاتحی حسن آباد، احمد قربانی، و محمد فاتحی، “بررسی اثرات قلبی و عروقی عصاره خیسانده میوه زرشک بر رت های مبتلا به فشار خون بالا و مکانیسم های احتمالی آن،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 10، no. 4 (مسلسل 30)، pp. 6–12، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81801/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button