مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,968
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,064
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت تغذیه ای کودکان کار در شهر کرمانشاه در سال 1391

صفحات

 صفحه شروع 604 | صفحه پایان 612

چکیده

 زمینه و هدف: شروع کار از سنین کودکی, می تواند اثر منفی بر فرآیند رشد و وضعیت تغذیه ایجادکند. به ویژه اگر کودکان در کارهای پرخطر به کارگرفته شوند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغذیه و رشد در کودکان کار که در شهر کرمانشاه مشغول به کاربودند, انجام گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه یک بررسی مورد- شاهدی بود که بر روی 90 کودک کار و 90 کودک عادی در شهر کرمانشاه انجام شد. اطلاعات مربوط به شاخص های انتروپومتریک (تن سنجی) با اندازه گیری قد و وزن, اطلاعات جمعیتی با استفاده از پرسش نامه جمعیت شناختی و میزان مصرف مواد غذایی به وسیله پرسش نامه بسامد مصرف گردآوری گردید. برای مقایسه رشد کودکان با مقادیر استاندارد, از صدک های نمایه توده بدن (BMI) برایسنوجنس که توسط مرکزکنترل و پیشگیری ازبیماری های آمریکا (CDC) تنظیم شده, استفاده گردید. تجزیه وتحلیل داده ها, با استفاده از نرم افزار SPSS16 انجام شد.یافته ها: میانگین سن کودکان کار 16.4±1.8 سال و 15.7% از آنها بی سواد بودند. میزان مصرف تمام گروه های غذایی, به جز گروه متفرقه در کودکان کار, به طور معناداری کمتر از کودکان عادی بود (p<0.001). شیوع کوتاهی قد درکودکان کار, 10% بیشتر از کودکان عادی بود. شیوع سوء تغذیه براساس نمایه توده بدن در کودکان کار (36.1%) تقریبا 50% بیشتر از کودکان عادی (16.5%) بود (P<0.01).نتیجه گیری: یافته های این مطالعه, نشان داد که شاخص های مربوط به وضعیت تغذیه درکودکان کار, شرایط مناسبی نداشتند. این مساله می تواند تهدیدی برای سلامت این دسته ازکودکان و هشداری برای ابتلا آنها به انواع بیماری ها باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاسدار، یحیی، دربندی، میترا، جانبخش، علیرضا، نیازی، پریسا، رضایی، منصور، حمزه ای، کورش، عزیزی، سیدمحمد، و نچواک، سیدمصطفی. (1393). بررسی وضعیت تغذیه ای کودکان کار در شهر کرمانشاه در سال 1391. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 21(4)، 604-612. SID. https://sid.ir/paper/81830/fa

    Vancouver: کپی

    پاسدار یحیی، دربندی میترا، جانبخش علیرضا، نیازی پریسا، رضایی منصور، حمزه ای کورش، عزیزی سیدمحمد، نچواک سیدمصطفی. بررسی وضعیت تغذیه ای کودکان کار در شهر کرمانشاه در سال 1391. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1393؛21(4):604-612. Available from: https://sid.ir/paper/81830/fa

    IEEE: کپی

    یحیی پاسدار، میترا دربندی، علیرضا جانبخش، پریسا نیازی، منصور رضایی، کورش حمزه ای، سیدمحمد عزیزی، و سیدمصطفی نچواک، “بررسی وضعیت تغذیه ای کودکان کار در شهر کرمانشاه در سال 1391،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 21، no. 4، pp. 604–612، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81830/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button