مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

717
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

501
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

توان پیشگویی کنندگی ادراکات تغذیه ای و آگاهی از میزان انرژی و چربی دریافتی مبتلایان به پرفشاری خون روستایی شهرستان اردبیل- 1392

صفحات

 صفحه شروع 927 | صفحه پایان 936

چکیده

 زمینه و هدف: علیرغم اهمیت تغذیه در کنترل پرفشاری خون, اطلاعاتی از وضعیت ادراکات و آگاهی تغذیه ای بیماران پرفشاری خون کشور در دست نیست. این مطالعه با هدف تعیین توان پیشگویی کنندگی منافع, موانع, خودکارآمدی درک شده و آگاهی از میزان انرژی و چربی دریافتی در بیماران پرفشاری خون انجام شد.مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی تعداد 671 نفر از بیماران پرفشاری خون روستایی شهرستان اردبیل در سال 1392 به روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه, با مصاحبه حضوری جمع آوری, متغییرهای تغذیه ای با نرم افزار Nutritionist نسخه 4 استخراج و با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 18 و آزمونهای همبستگی پیرسون, رگرسیون خطی چندگانه و تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه با سطح معنی داری 0.05 آنالیز شد.یافته ها: میانگین چربی دریافتی در بیماران 27.8±92.1 گرم در روز, میانگین چربی اشباع دریافتی 9.7±32.3 گرم در روز, میانگین انرژی دریافتی 398.9±2539.4 کیلوکالری بود. در این مطالعه میزان چربی, چربی اشباع و انرژی دریافتی ارتباط معکوس معنی داری با منافع, خودکارآمدی و آگاهی تغذیه ای و ارتباط مستقیم معنی داری با موانع درک شده داشت (P<0.001). سازه های موانع, منافع, خودکارآمدی درک شده و آگاهی توانایی پیشگویی 20.9% از تعییرات انرژی دریافتی, 32.4% از تعییرات چربی اشباع دریافتی, 25.7% از تعییرات چربی دریافتی را دارند (جدول 3).نتیجه گیری: ادراکات تغذیه ای در قالب سازه های منافع, موانع و خودکارآمدی درک شده در رابطه با تغذیه سالم به همراه آگاهی توانست میزان قابل قبولی از چربی کل و چربی اشباع دریافتی و همچنین میزان انرژی دریافتی را تبیین کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامران، عزیز، شریفی راد، غلامرضا، محبی، سیامک، حیدری، حشمت اله، و حضرتی، صادق. (1394). توان پیشگویی کنندگی ادراکات تغذیه ای و آگاهی از میزان انرژی و چربی دریافتی مبتلایان به پرفشاری خون روستایی شهرستان اردبیل- 1392. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 22(5)، 927-936. SID. https://sid.ir/paper/81861/fa

    Vancouver: کپی

    کامران عزیز، شریفی راد غلامرضا، محبی سیامک، حیدری حشمت اله، حضرتی صادق. توان پیشگویی کنندگی ادراکات تغذیه ای و آگاهی از میزان انرژی و چربی دریافتی مبتلایان به پرفشاری خون روستایی شهرستان اردبیل- 1392. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1394؛22(5):927-936. Available from: https://sid.ir/paper/81861/fa

    IEEE: کپی

    عزیز کامران، غلامرضا شریفی راد، سیامک محبی، حشمت اله حیدری، و صادق حضرتی، “توان پیشگویی کنندگی ادراکات تغذیه ای و آگاهی از میزان انرژی و چربی دریافتی مبتلایان به پرفشاری خون روستایی شهرستان اردبیل- 1392،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 22، no. 5، pp. 927–936، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81861/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا